Top 10 van de 20e speeldag in de Jupiler Pro League

Igor De Camargo © BELGA

Tien spelers die in positieve zin opvielen op de 20e speeldag in eerste klasse.

1. Igor De Camargo (Standard): een toonbeeld van werkkracht en collectief denken. Liep zich te pletter alleen voorin, scoorde en liet scoren.

2. Ruud Vormer (Club Brugge) : ontwikkelt zich goed bij Club. Met zijn diepgang heel complementair met Simons op het middenveld. Pikt ook geregeld zijn goaltje mee.

3. Dieumerci Ndongala (Charleroi): dolde werkelijk met rechtstreekse tegenstanders Ngawa en Hafez. Zag een sterke wedstrijd uiteindelijk bekroond met een doelpunt in de slotfase.

4. Lior Refaelov (Club Brugge): de man die bij Club het dichtst het profiel van Vázquez benadert. Als vervanger van de Spanjaard kon hij vooral na rust de lijnen uitzetten tegen Genk.

5. Koen Van Langendonck (Westerlo): hield Westerlo knap overeind met enkele prima reddingen en tussenkomsten.

6. Adrien Trebel (Standard): aanjager van dienst, de man die in de omschakeling een belangrijke functie vervult en door zijn grinta de rest van het team meetrekt.

7. Cédric Fauré (Charleroi): na een moeilijke start van het seizoen toont de spits zich de laatste weken zeer efficiënt. Al zijn derde dubbel sinds hij een jaar geleden op Mambourg arriveerde.

8. Steven Defour (Anderlecht) : de Rode Duivel keerde terug in de basis bij paarswit en nam het heft meteen weer in handen. Twijfelde ook niet om bij de strafschop zijn verantwoordelijkheid op te nemen.

9. Ivan Obradovic (KV Mechelen): dweilde geregeld de linkerflank af en leverde enkele prima voorzetten af. Niet toevallig leverde de Serviër de assist voor de gelijkmaker.

10. Kevin Vandendriessche (Mouscron-Péruwelz) : bevestigde andermaal zijn reputatie als kilometervreter op het middenveld, een echte box-to-box.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier