Top 10 van de 20ste speeldag in de Jupiler Pro League

© BELGA

De top 10 van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League volgens Sport/Voetbalmagazine.

1.Stefano Okaka (Anderlecht) : klimt net voor de winterstop uit zijn dipje. Maakte een goal, bracht er in de combinatie met Praet twee aan, had goeie looplijnen en bezorgde de defensie van Club constant kopzorgen.

2.Leandro Trossard (OH Leuven) : groeide in de match en etaleerde meermaals zijn snelheid en technisch vernuft. Nam het voorbereidende werk en de assist voor zijn rekening bij de eerste goal en was de man op wie de strafschopfout werd gemaakt bij de derde.

3.Sammy Bossut (Zulte Waregem) : hield op Daknam lang de nul op het bord voor Zulte Waregem, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Een pak knappe reddingen gingen aan de tegengoal van Coelho vooraf.

4.Danijel Milicevic (AA Gent) : man die perfect tussen de lijnen liep, zodat Gent toch wat ruimte vond in de moeilijke beginfase tegen het verdedigende blok van Kortrijk. Zowaar een kopbaldoelpunt voor de Zwitser.

5.Dennis Praet (Anderlecht) : kwam vanaf links en toonde zich twee keer trefzeker. Geeft zijn Gouden Schoen in de laatste weken nog wat glans.

6.Franck Berrier (KV Oostende) : dirigeerde de kustploeg naar een ruime zege tegen Standard, nochtans de ploeg in vorm. Als je hem de vrijheid geeft om te voetballen, nog altijd een van de meest verfijnde voetballers in eerste klasse.

7.Frédéric Gounongbe (Westerlo) : nam zijn verantwoordelijkheid op bij de penalty, won als targetman het overgrote deel van zijn luchtduels en liet zich goed betrekken in het spel. Zit ondertussen aan acht goals voor de hekkensluiter.

8. Neeskens Kebano (Racing Genk) : lijkt na een aantal positiewissels zijn plek te hebben gevonden als diepste spits. Meest dreigende Genkenaar, goed voor doelpunt en assist.

9. Yohan Croizet (OH Leuven) : kruidde zijn match tegen KV Mechelen met een doelpunt en een halve assist. Kwam daarnaast nog verschillende keren oog in oog met Gillet en had eigenlijk nog meer mogen scoren.

10. Robin Henkens (Westerlo) : speelde zes maanden niet, nadat zijn contract bij Waasland-Beveren niet werd verleng. Ging in zijn debuutmatch voor Westerlo met veel enthousiasme voorop in de strijd. Zijn eerste voorzet leidde tot een penalty.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier