Top 10 van de 25e speeldag

Mehdi Carcela © Belga Image

Welke spelers kleurden de 25e speeldag in de Jupiler Pro League. Onze top tien.

1. Mehdi Carcela (Standard) : leek tegen Moeskroen opnieuw de oude Carcela, van voor de botsing met de voet van Mavinga in de play-offs van 2011.

2. Moses Simon (AA Gent) : de man met de geniale ingevingen, die met een flits en een actie op de korte ruimte de efficiëntie voor zijn team stevig naar omhoog duwt. Explosief, gretig en offensief dominant aanwezig.

3. Maxime Chanot (KV Kortrijk) : KV Kortrijk speelde viriel mannenvoetbal tegen Club, met de Franse verdediger als één van de uitblinkers in een stabiel geheel.

4. Faysel Kasmi (Lierse) : bezorgde met twee goals, waaronder een prachtig schot in de winkelhaak, Lierse weer wat hoop.

5. Steven Defour (Anderlecht) : zeer dominant regisserend op het middenveld. Onderstreepte zijn goede prestatie tegen Cercle met een mooie goal.

6. Julien De Sart (Standard) : de pass – van op de eigen helft – waarmee hij Carcela het eerste doelpunt aanbiedt, getuigt van vista en een ongelooflijk balgevoel.

7. Rafinha (AA Gent) : verdedigend moeilijk te verschalken, zorgde voor een stevige defensieve organisatie aan de zijde van Gershon en Asare, maar ook aanvallend gevaarlijk met enkele rushes.

8. Ivan Santini (KV Kortrijk) : had na elf seconden van het veld kunnen vliegen, en bleek achteraf een lastig te bespelen tegenstander. Fysiek koppelde hij aan techniek, door het ontbreken van Chevalier weer wat dieper in de punt.

9. Hannes Van Der Bruggen (AA Gent) : samen met een fysiek ijzersterke Neto een goed slot op de deur voor de verdediging. Infiltreerde goed, gaf een assist en kwam tweemaal dicht bij een treffer. In het slotkwartier draaide het ook goed naast Kums.

10. Kara Mbodj (Genk) : ondanks transferperikelen en nog maar net terug van de Africa Cup, bleek de Senegalese verdediger tegen Waasland-Beveren een belangrijke pion voor Genk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier