Top 10 van de 25ste speeldag in de Jupiler Pro League

© BELGA

De top 10 van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League volgens Sport/Voetbalmagazine.

  1. Cristian Benavente (Charleroi) : slalomde door de Waregemse defensie alsof het niets was. Scoorde zelf en gaf de assist bij de winning goal. Het geheime wapen voor de Carolo’s om alsnog play-off 1 te halen?
  2. Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren) : was andermaal outstanding. Scoorde uit een sluw ingestudeerd nummertje en bediende Gano. Lijkt klaar om zich volgend weekend te bewijzen op Genk.
  3. Abdoulay Diaby (Club Brugge) : Was met zijn snelheid en loopvermogen een gesel voor de Gentse verdedigers. Bracht de bal bij Izquierdo en droeg zo bij aan de fase waaruit de cruciale strafschop ontstond.
  4. Nick Proschwitz (STVV) : kende een droomdebuut door twee keer te scoren na defensieve fouten bij Standard. Zag ook nog een derde goal afgekeurd.
  5. Dennis Praet (Anderlecht) : kreeg de wind van voren van zijn voorzitter, maar antwoordde met de voeten. Speelde uitstekend op de rechterflank, nochtans lang niet zijn beste positie. Lijkt het op het veld goed te kunnen vinden met Djuricic.
  6. Hans Vanaken (Club Brugge) : legde ontzettend veel kilometers af en was bij wijlen als verbindingsman een rustpunt in de Brugse omschakeling.
  7. Tim Matthys (KV Mechelen) : profiteerde van de ruimte in de rug van een te offensieve Büttner om Rits de 1-0 aan te bieden. Bleef nadien ook voor gevaar zorgen met zijn centers.
  8. Steve De Ridder (Zulte Waregem) : liep slim tussen de lijnen en maakte het Charleroi knap lastig. De man in vorm, want was betrokken bij zo goed als alle kansen van Essevee.
  9. Frank Acheampong (Anderlecht) : kwam verrassend aan de aftrap, scoorde twee keer en toonde een flair in de rechthoek die hij nog maar zelden etaleerde.
  10. Jean-François Gillet (KV Mechelen) : hoefde dit keer geen drie strafschoppen te stoppen (zoals in de heenmatch), maar was wel weer beslissend met enkele straffe reddingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier