Top 10 van de week

© BELGA

De tien beste spelers van speeldag 12 in de Jupiler Pro League.

1.Wilson Kamavuaka (KV Mechelen) : verving tegen Oostende de geblesseerde Van Loo op de linksachter en kreeg tegen OHL zijn eerste basisplaats, dit keer stond hij voor de verdediging. Maakte twee prachtige goals en etaleerde goeie intercepties en dito passes.

2.Julien Gorius (RC Genk) : bevestigde zijn goede vormpeil van de voorbije weken ook in het Jan Breydelstadion, waar hij baas was op het middenveld. Goed positiespel, altijd aanspeelbaar, defensief niet te ontwrichten.

3.Tal Ben-Haim (Standard) : ervaren rot die eerder zijn sporen verdiende in de lagere regionen van de Premier League en als invaller bij Manchester City en Chelsea. De Israëliër verdedigde in het Astridpark alsof hij al weken basisspeler was.

4.Nill De Pauw (Lokeren) : kwieke rechtsmidden die twee keer vanuit de linkerhoek voor een assist zorgt. Zeer beweeglijk en attent voor het collectief.

5.Michael Uchebo (Cercle Brugge) : kon naar hartenlust voor diepgang zorgen, want de Nigeriaan werd weinig in de weg gelegd. Groot actieradius en loopvermogen, leek wel onvermoeibaar.

6.Danijel Milicevic (Charleroi) : lichtpuntje bij een voor de rest slap Charleroi. De middenvelder zorgde met een persoonlijke actie en prima afwerking voor de gelijkmaker en zag de winning goal uiteenspatten op de dwarslat.

7.Boubacar Diabang (KV Mechelen) : verslikt zich doorgaans nogal vaak in zichzelf, maar tegen OHL was hij zuiverder en gevaarlijker dan anders. Het doelhout stond een bekroning van zijn goeie prestatie in de weg.

8.Jelle Van Damme (Standard) : is bijna altijd goed in de clasico en deed ook nu weer zijn reputatie alle eer aan: voorop in de strijd als kapitein, hard werkend, maar wel met de gebruikelijke provocaties naar het publiek.

9.Laurent Depoitre (KV Oostende) : op de bank gestart, maar zette in de twintig minuten in de slotfase zijn beste prestatie van het seizoen neer. Ideale subersub voor KVO.

10.Sergio Padt (AA Gent) : kansloos bij de tegentreffer, maar voor de rest bijzonder alert reagerend op de poging van Van Eenoo en de andere schaarse kansen van Cercle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier