Top tien van de week: dit waren de smaakmakers van de dertiende speeldag

Ruud Vormer (Links) © Belga

De beste tien spelers van de dertiende speeldag in de hoogste voetbalklasse.

1. Cristian Benavente (Charleroi) : kreeg voor de tweede keer op rij een basisplaats van Mazzu en bedankte met twee goals die blijk gaven van koelbloedigheid en opportunisme. Zit nu aan vier treffers dit seizoen.

2. Ruud Vormer (Club Brugge) : een doelpunt, een assist en de strafschop op hem begaan. Bepalende middag tegen STVV.

3. Sébastien Siani (KV Oostende) : de Kameroense middenvelder kende een moeilijke competitiestart, maar speelde tegen Lokeren een dijk van een wedstrijd en bekroonde die met twee assists.

4. Thomas Kaminski (KV Kortrijk) : redde tegen Genk een punt voor zijn ploeg. Stopte in de slotfase een strafschop, nadat hij daarvoor ook al Samatta en Ingvartsen van een doelpunt hield. Tweede clean sheet van het seizoen.

5. Carlinhos (Standard) : de Braziliaanse spelmaker koppelt Zuid-Amerikaanse flair aan Europese efficiëntie.

6. Sandy Walsh (Zulte Waregem) : zorgde met rushes vanop de rechterflank en infiltraties in de zestien voortdurend voor doelgevaar, had zo ook twee (halve) voeten in de twee doelpunten van Zulte Waregem.

7. Edmilson Junior (Standard) : sinds zijn terugkeer in de kern (na een ziekenhuisopname) al enkele weken de beste man bij de Rouches.

8. Geoffry Hairemans (Antwerp) : de motor en gangmaker van zijn team na rust, in de rug gesteund door kilometervreter Haroun. Nam zijn verantwoordelijkheid, verdeelde het spel en stond garant voor snel combinatievoetbal.

9. Jonathan Legear (STVV) : de voorbije wedstrijden bepalend als invaller, nu ook als titularis. In zijn sas als verbindingsman met de spits.

10. Adrien Trebel (Anderlecht) : klaar kijkend, koppelt inzet aan inzicht, geeft nooit af. Toont zich mettertijd een gouden transfer voor paarswit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier