Topclubs slaan handen in elkaar rond verstandig drinken

© BELGA

Club Brugge, Anderlecht, AA Gent en KV Mechelen nemen deel aan een campagne rond verstandig drinken. Een initiatief van de Pro League en de Supportersfederatie van de Profclubs.

Dat de Pro League en de Supportersfederatie van de Profclubs (SFP) de handen in elkaar hebben geslagen, is al enige tijd bekend. In de Pro League is het vooral de commissie van community managers die, in samenwerking met de SFP, een project op poten heeft gezet rond positief supportersgedrag.

Het project draagt de titel ‘Pro Supporter’. In het kader daarvan werd een programma van elf punten voor de voetbalfan opgesteld. Een van die punten is: “Een slimme Pro drinkt met verstand.” Rond dat thema zullen dit seizoen acties gevoerd worden.

Ludwig Sneyers, algemeen directeur van de Pro League, legt uit: “We proberen bij onze eersteklasseclubs gemeenschappelijke campagnes op te zetten, maar laten ook ruimte voor individuele initiatieven. Aan de campagne rond verstandig drinken doen al zeker Club Brugge, Anderlecht, AA Gent en KV Mechelen mee.”

“Zo gaan we opleidingen organiseren voor het personeel in de cafetaria’s om adequaat om te gaan met moeilijke situaties. En we willen ‘buscoaches’ aanstellen. Dat zijn vertegenwoordigers van de supporters die op de bus in de gaten houden of er niet te veel gedronken wordt. Pas op, we hebben niks tegen een pintje, hé. Ook Jupiler – onze competitie heet niet voor niets de Jupiler Pro League – zal trouwens bij de actie betrokken worden.” (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier