Toptalent Omar El Kaddouri kiest voor Marokko

© bresciacalcio.it

Omar El Kaddouri, de 21-jarige Belg van de Italiaanse Serie B-club Brescia, kiest voor Marokko en kan dus niet meer voor de Belgische beloften geselecteerd worden.

Dat bleek bij de bekendmaking van de selectie van de Belgische beloften voor de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Engeland.

Toptalent

El Kaddouri kreeg twee jaar zijn opleiding bij Anderlecht en verhuisde in 2009 naar Brescia nadat hij was ontdekt op het prestigieuze jeugdtoernooi van Viareggio. De middenvelder wordt geprezen omwille van zijn talent en klasse en gelinkt aan topclubs als Arsenal, AC Milan en Napoli.

Hij kon kiezen voor de nationale ploeg van België, waar hij werd geboren en opgroeide, of Marokko, waar hij drie jaar geleden een stage meemaakte met de selectie van de U20. El Kaddouri speelde ook al voor de U15 van België, maar kiest nu dus voor Marokko.

Belangrijke kwalificatiewedstrijden De Belgische beloften staan voor belangrijke wedstrijden met het oog op kwalificatie voor het EK 2013 in Israël. Na vijf speeldagen staan de jonge Duivels in groep 8 met acht punten immers op de tweede plaats in hun groep, op vier punten van leider Engeland. Met nog drie wedstrijden voor de boeg wordt groepswinst dus moeilijk, maar de tweede plaats moet mogelijk zijn voor de beloften. De beste vier tweedes uit de groepsfase plaatsen zich immers ook voor de eindronde, net als de tien groepswinnaars.

Maar zelfs met een tweede plaats doorstoten wordt moeilijk. “We hebben ons lot niet meer in eigen handen,” aldus interim-bondscoach Jean-François Remy. “De nummers twee uit de andere negen groepen hebben allemaal al veel punten. Dus als we ons nog willen plaatsen, zijn we bijna verplicht om in de drie resterende wedstrijden 9 op 9 te halen”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier