Transfer Pedersen zorgde voor gekibbel

© BELGA

Met Nicklas Pedersen verliest KV Mechelen zijn goudhaantje van afgelopen seizoen. De transfer verliep niet zonder problemen.

De transfer van Nicklas Pedersen van KV Mechelen naar AA Gent raakte vorige week pas vier dagen na de officiële aankondiging ervan afgehandeld. Dat lag vooral aan een discussie over het bedrag dat de Deense spits zelf opstreek bij de overgang. Johan Timmermans, voorzitter van KV, bevestigt dat in Sport/Voetbalmagazine.

“Eerst had ik een mondeling akkoord met Ivan De Witte (voorzitter van Gent, nvdr)”, zegt Timmermans. “Over de som die naar Nicklas moest vloeien zei Ivan dat Gent die voor zijn rekening zou nemen. Maar enkele dagen later kreeg ik van Ivan te horen dat de speler en zijn entourage dat niet wilden, en met entourage bedoel ik: zijn vader en zijn Deense makelaar (Michael Stensgaard, nvdr). Toen moesten we opnieuw onderhandelen.”

Timmermans ontkent dat KV door dat voorval veel minder overhoudt aan de transfer dan de club eerst dacht: “We hebben praktisch niet moeten inbinden, we hebben een percentage op een doorverkoop.”

Gebrek aan professionalisme

Dat de transfer van de Deen voor gekibbel zorgde, bleek al toen Pedersen vorige week KV een gebrek aan professionalisme verweet; hij zei dat hij na zijn keuze voor Gent een tijd niks hoorde van Timmermans, waardoor de transfer op zich liet wachten. Timmermans stelt: “Op donderdag (27 juni, nvdr) kreeg ik rond 21u een sms van Nicklas. Daarin stond, in het Engels: Voorzitter, ik wil u dringend zien, uiterlijk morgen om 13u. Op zo’n sms reageer ik niet; een voorzitter voor een ultimatum stellen, dat doe je niet.”

“Bovendien lag de bal toen in het kamp van Gent – blijkbaar sprak Gent met de speler of zijn entourage vooraleer er een akkoord was met ons. Vrijdagochtend kreeg ik dan een mail van Nicklas – in perfect Nederlands – waarin hij dreigde met de wet van ’78.” Die bood de optie zijn contract eenzijdig en voortijdig te verbreken.

“Uiteindelijk speelde ik het spel vrij hard,” besluit Timmermans, “maar zo dat KV er beter van werd en Nicklas zijn transfer heeft.”