Twee extra camera’s lossen buitenspelprobleem in Westerlo tijdelijk op

© Belga Image

Vanaf de komende speeldag zouden er geen problemen meer mogen zijn met de buitenspellijn in het Kuipje van KVC Westerlo. Dat maakt de Pro League woensdag wereldkundig. Twee extra camera’s zullen worden ingezet om het probleem op te lossen.

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van promovendus Westerlo (2-0 tegen Cercle) was het door de te lage positie van de camera’s in het Kuipje onmogelijk om de zestienmetercamera’s correct te kalibreren. De VAR was daardoor niet in staat om een correcte buitenspellijn te trekken nadat een doelpunt van Westerlo was afgekeurd door de scheidsrechter wegens buitenspel.

Tijdens de match die zaterdag zal plaatsvinden in het Kuipje, tegen Standard, zal de VAR wel kunnen rekenen op de buitenspellijn. In samenspraak met Eleven Sports, Mediapro, de KBVB en Westerlo zelf werd er beslist om twee extra camera’s te plaatsen, volledig ter ondersteuning van de VAR. Op langere termijn zal Westerlo de platformen van de zestienmetercamera’s in het stadion verhogen, zodat die zonder ondersteuning kunnen gekalibreerd worden.