Uefa opent disciplinaire procedure tegen België

© Reuters

De Europese Voetbalbond UEFA start een disciplinaire procedure tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wegens incidenten met Belgische supporters, zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Ierland (3-0) in Bordeaux. Dat maakte de UEFA zondagmiddag bekend.

De UEFA vervolgt de Belgische bond omdat supporters tijdens de wedstrijd in het stadion van Bordeaux vuurwerk hebben afgestoken en met voorwerpen gegooid hebben. Er ligt momenteel nog geen datum vast waarop de Disciplinaire Commissie van de UEFA de zaak zal behandelen.

Ook Hongarije en Portugal moeten een straf van de UEFA vrezen, tegen beide landen werd er eveneens een disciplinaire procedure opgestart. Voor de Hongaren gaat het om het gedrag van hun fans tijdens de wedstrijd van zaterdag tegen IJsland. Hongaarse fans staken toen in Marseille vuurwerk af en gooiden met objecten. Daarnaast was er ook heel wat amok tussen de supporters. De UEFA behandelt die zaak op dinsdag 21 juni.

Bij Portugal gaat het om fans die in de wedstrijd van zaterdagavond in Parijs tegen Oostenrijk het veld hebben betreden. Ook voor de Portugezen moet er nog een datum vastgelegd worden.

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier