UEFA schorst Milan Jovanovic na flesincident

© Belga

Anderlecht mist de Serviër tegen AC Milan in de Champions League.

Anderlecht moet het in zijn openingswedstrijd in de groepsfase van de Champions League, tegen AC Milan op 18 september, zonder Milan Jovanovic stellen. De Serviër wordt door de disciplinaire commissie van de UEFA voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van ongeregeldheden na de thuiswedstrijd tegen AEL Limassol. Dat schrijven vandaag verschillende kranten.

Aanstoker

Na de terugwedstrijd in de play-offs van de Champions League van 28 augustus, waarin de Brusselaars de poort van het kampioenenbal openbeukten, kwam het in de catacomben van het Constant Vanden Stock-stadion tussen een opstootje met enkele Cypriotische spelers. Ze gooiden een drankblikje tegen het hoofd van ex-teammanager Pierre Leroy en wilden ook de paars-witte kleedkamer binnenvallen.

De Poolse scheidsrechter Marcin Borski duidde echter Jovanovic aan als aanstoker, omdat hij met een leeg flesje gooide. ‘Jova’ was na zijn twee gele kaarten in de heenmatch geschorst voor de terugwedstrijd, maar vierde in de spelerstunnel wel de kwalificatie met zijn teamgenoten.

De Serviër ontkent met klem. “Deze schorsing is onaanvaardbaar. Het zijn de Cyprioten die ons hebben aangevallen”, zegt hij in La Dernière Heure en Het Nieuwsblad. “Ik kreeg een flesje op mijn borst. Dat flesje gooide ik terug. Meer niet. Een van hen wilde me slaan en beschadigde mijn gouden ketting.”

“Dit is onrechtvaardig. Ik hoop dat ze me aan een leugendetector leggen. Ik weet niet waarom ze mij straffen. Ik wil in beroep gaan, maar zal de beslissing van de club respecteren.”

Speler en club hebben drie dagen de tijd om in beroep te gaan. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier