Union wint met 10 man bij Charleroi: 0-3

Op de 28e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is leider Union Sint-Gillis zaterdagavond met 0-3 gaan winnen in Charleroi. Bij de rust stond Union al 0-2 voor, na doelpunten van Christian Burgess (4e) en Jean Thierry Lazare (38e). Invaller Alex Milan legde de eindstand vast in de blessuretijd van de tweede helft (91e).

Union speelde de tweede helft met tien, nadat Dante Vanzeir in de blessuretijd van de eerste helft uitgesloten werd omdat hij een vuistslag uitgedeeld had aan Valentine Ozornwafor. Die werd met bebloed aangezicht van het veld gedragen en kwam in de tweede helft niet meer het terrein op. Er wacht Vanzeir wellicht een stevige schorsing. Bovendien zal Felice Mazzu in de volgende wedstrijd, volgende week zaterdag tegen Eupen, in de spits ook niet kunnen rekenen op het andere deel van zijn koningskoppel. Deniz Undav pakte tegen Charleroi immers zijn vijfde gele kaart.

In de wedstrijd tegen Eupen kan Union Sint-Gillis zijn plaats in de top vier mathematisch veilig stellen. Met 63 punten heeft het tien punten voor op Antwerp (53), twaalf op Club Brugge (51), vijftien op RSC Anderlecht (48) en twintig op AA Gent en Charleroi (43).