Vadis Odjidja naar Cardiff?

© BELGA

Het vooraanstaande makelaarskantoor WMG zoekt voor Vadis Odjidja en trainer Yannick Ferrera een nieuwe club.

De goede prestaties van de Belgische voetballers in de Premier League zorgt ervoor dat Engelse clubs steeds gemakkelijker in ons land komen scouten. “Elke club in Engeland wil tegenwoordig zijn eigen Belg in de ploeg”, vertelt een Engelse makelaar.

Mogelijk is Vadis Odjidja de volgende die de oversteek waagt. De middenvelder van Club Brugge stond afgelopen zomer al dicht bij een overgang naar Everton, maar toen sprong de deal in allerlaatste instantie af. De Toffees zijn ondertussen op zoek naar een eventuele vervanger voor Marouane Fellaini, van wie het bijna zo goed als vaststaat dat hij straks vertrekt in Goodison Park – Chelsea, maar ook de Russische clubs Zenit en Anzji tonen belangstelling.

Maar de interesse van Everton voor Vadis Odjidja lijkt wat bekoeld na het matige seizoen van de middenvelder. Zo duikt er een andere gegadigde op: promovendus Cardiff City. Odjidja gaf een mandaat aan de Wasserman Media Group, een belangrijke speler op de transfermarkt, om hem een buitenlandse werkgever te vinden.

Ook trainers doen wel eens een beroep op zo een belangrijke makelaarsvereniging, zoals Yannick Ferrera, de ex-trainer van Charleroi. Via WMG zou Kortrijk – waar Hein Vanhaezebrouck nog steeds geen contractverlenging tekende – gepolst hebben naar Ferrera. De West-Vlamingen namen al contact op met Michel Preud’homme om informatie in te winnen over diens ex-assistent bij Al-Shabab.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier