Van Buyten: ‘Ik werk vijftien uur per dag’

Olivier Renard, Daniel Van Buyten en Bruno Venanzi. © BELGA
Thomas Bricmont

Het vertrek van Ivan Santini, zijn relatie met Yannick Ferrera, zijn ambities en de kritiek: Daniel Van Buyten zet in een exclusief gesprek met Sport/Voetbalmagazine de puntjes op de i.

Daniel Van Buyten over…

… zijn relatie met Yannick Ferrera:

“Yannick mag bellen wanneer hij wil, ik heb geen enkel probleem met hem. Maar ik ben er ook om het te zeggen als ik niet tevreden ben. Zoals in Brugge tijdens de supercup, toen we met elf tegen tien hadden kunnen winnen. Het is Yannick die beslist wie hij opstelt, wie hij uit zijn kern zet, om die een week later opnieuw te recupereren. Mijn rol is zeggen dat zoiets geen goeie zaak is. Of zeggen dat het geen goeie zaak was dat hij Benjamin Tetteh in Waregem 90 minuten liet spelen, terwijl die voordien nog niet had gevoetbald. Dan is het niet verrassend dat die jongen zich in de 89e minuut blesseert en nu drie weken out is. Maar ik stond achter de komst van Ferrera, zijn profiel beantwoordde perfect aan wat we wilden voor deze club. Zijn persoonlijkheid, motivatie, ambitie, zijn jeugd. Hij moest een nieuwe wind laten waaien.”

… de kritiek op zijn rol:

“Als men schrijft dat men me nooit ziet op het trainingscomplex en dat ik niks doe, is dat compleet gelogen. Als ik zeg dat ik vijftien uur per dag werk, denk ik niet te liegen. Ik neem de zaken zeer ernstig en ben hier maar voor één ding: van Standard opnieuw een topclub maken. Deze club is bezig met structureren. Misschien dat het sneller had kunnen gebeuren, maar Standard is een beetje een speciale club en het duurt wat langer dan elders. Men vertelt dat deze club business wil doen en dat boven het sportieve zet… terwijl we na zes maanden een prijs pakten.”

… de transfer van Ivan Santini:

“Wat Santini betreft, hebben we een beslissing genomen in functie van het financiële bod, het profiel en de leeftijd van de speler. Ik was niet voor of tegen zijn vertrek, maar in de huidige situatie was zijn transfer een goeie zaak, sportief konden we beter vinden. De speler ging akkoord met een vertrek. De makelaar ook, net als de voorzitter en Olivier. Nog voor ik bij de club kwam, dacht men al aan het doorverkopen van Santini, terwijl hij als het ware maar net was getransfereerd.”

Lees het volledige interview met Daniel Van Buyten in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 24 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier