Van den Brom: ‘Ik ben een grote fan van Dennis Praet’

© Belga

In een interview met Sport/Voetbalmagazine maakt Anderlechtcoach John van den Brom een eerste balans op van zijn kern.

“Voorin en op het middenveld hebben we veel keus. Achterin is het magertjes”, stelt de Nederlandse T1 van Anderlecht onomwonden. “We moeten improviseren en zijn aan het kijken of we ons daar kunnen versterken. Normaal heb je rechts Odoi en Wasilewski, links Deschacht en Safari, en zeg je: vecht het maar uit, de beste speelt. Nu schuiven Olivier en Wasyl naar het centrum en spelen ze noodgedwongen met zijn vieren. Er moet niets gebeuren nu, want dan wordt het heel dun.”

Dennis Praet

Opvallend is dat het jonge talent Dennis Praet volop zijn kans krijgt onder Van den Brom. In de supercup tegen Lokeren stond Praet in de basis en wist hij de openingstreffer te scoren.

Van den Brom: “Op dit moment kan ik niet om hem heen. Ik ben een grote fan van Dennis. Hij is een toekomstige topspeler. Ziet voetbal, is technisch perfect, heeft een goeie mentaliteit, goeie omschakeling – die jongen heeft héél veel. Die wordt alleen maar beter wanneer hij gaat spelen. Verstandige jongen ook. Kun je van genieten als coach. Alles wat hij doet, doet hij met een idee. Dat vind ik mooi.”

Biglia & Kanu

Ook Lucas Biglia en Kanu worden door de nieuwe T1 hoog ingeschat als belangrijke pionnen in zijn spelsysteem. Van den Brom legt uit: “De punt naar achter is een cruciale positie. Wie daar staat, moet wel de bal durven te vragen. Als Lucas hem heeft, zit ik rustig op de bank, want hij verliest hem niet zo vaak. Hij zoekt altijd de voetballende oplossing. Dan ben je al een stuk opgeschoten.”
“Van Kanu heb ik uiteraard ook gehoord dat hij een rotjaar heeft gehad, maar in de play-offs is hij wel bepalend geweest. Dát heb ik gezien, dus daar ga ik mee aan de slag. Ik zie iemand die op die linkermiddenveldpositie veel diepgang en kracht brengt, loopvermogen ook en techniek, en scorend vermogen. Nou, hij heeft veel hoor.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier