Van den Stock: ‘Ariël Jacobs heeft dezelfde visie als ik’

© BELGA

Roger Van den Stock is alomtegenwoordig in de media. Ook in Sport/Voetbalmagazine heeft hij het over verleden, heden en toekomst van RSC Anderlecht.

Van den Stock heeft het onder meer over de huidige trainer Ariël Jacobs, bezig aan zijn vijfde seizoen bij paars-wit. Uitzonderlijk. “Als een trainer goed werkt, qua resultaten onze doelen haalt en we een goed contact hebben, waarom dan veranderen?”, stelt Van den Stock retorisch. “Ik ben altijd voorstander geweest van een trainer die lang blijft. Voor mij mag Ariël Jacobs hier nog twintig jaar blijven. Maar de druk van buiten op ons is soms zo groot…”

“Jacobs heeft dezelfde visie als ik. Daarmee bedoel ik: als we een probleem hebben en we vragen hem hoe hij dat gaat oplossen, zitten we op dezelfde lijn. Vaak is dat niet het geval geweest in het verleden, met andere trainers. Die problemen hebben we met Jacobs niet. Zijn manier van aanpakken is in mijn ogen wat een trainer moet doen.”

“We zitten minstens één keer per week samen om te praten. Voor de rest doet hij zijn ding. Maar hij moet wel de stijl van Anderlecht behouden. Daar liep het de laatste jaren een beetje mis. De stijl van Anderlecht is nu terug. Een paar jaar geleden neigde men meer naar krachtvoetbal, nu zijn we terug bij ons uitgangspunt van vroeger: wij moeten in de eerste plaats goed voetbal brengen. Liefst mét resultaat.”

Dries Mertens: te duur

Als uitsmijter komt de Anderlechtpreses ook even terug op de twee Belgische goudhaantjes die nu in Nederland het mooie weer maken, maar bij Anderlecht opgeleid werden: Dries Mertens en Maarten Martens.

Over het vertrek van Martens: “Daar hebben we spijt van. We gaan proberen om zulke zaken in de toekomst te vermijden, maar ik ben zeker dat we nog goeie spelers zullen laten gaan. Je moet keuzes maken, en soms is die keuze verkeerd.”

Over Dries Mertens: “We hebben geïnformeerd om hem deze zomer terug te halen, maar Anderlecht heeft nooit meer dan drie en een half miljoen euro betaald voor een speler. Ruizmoest vijf miljoen kosten, Mertens en De Bruynezes tot zeven miljoen: daar houdt het op voor ons.”(GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier