Van Der Bruggen: ‘Gent mist enkel nog een Praet of Vázquez’

© BELGAIMAGE

Voor Hannes Van Der Bruggen is het een seizoen van uitersten. Eerst mocht hij weg bij AA Gent, nu is hij er spilfiguur op het middenveld en strijdt hij mee voor de titel. Hij doet zijn relaas in Sport/Voetbalmagazine.

“Ik ben het typische voorbeeld van hoe alles in het moderne voetbal supersnel kan gaan”, vertelt Hannes Van Der Bruggen in Sport/Voetbalmagazine. “Van de hemel naar de hel of van een dal naar de top, ik kan erover mee spreken… (grijnst) En dat op mijn 21e, stel je voor. Had Cercle Brugge eind augustus de deadline gerespecteerd, dan speelde ik nu voor een ploeg die hoogstens een PO2-ticket zou halen. Gewoon wedstrijden spelen en bijkomende ervaring opdoen, dat was de intentie. Maar de stress van die laatste transferdag, met dat eindeloze wachten, kan ik niemand aanraden. Je hebt op dat moment je lot niet meer in eigen handen en je voelt je machteloos.”

AA Gent hip en populair

Ondertussen veroverde de jonge middenvelder weer een plaats in het elftal van Hein Vanhaezebrouck. Van Der Bruggen: “Ik ben wel blij dat ik uiteindelijk bleef en mijn mentale sterkte toonde. Dagelijks voel ik hier bij AA Gent hoe groot de ambitie is om mee te doen voor de prijzen. Van dat project wil ik graag deel uitmaken. Er zit hier een nieuwe vibe. De club staat in een veel positiever daglicht. AA Gent werd een hip en populair merk. Daar kan ik me wel mee identificeren, ik voel me hier echt goed.”

“We hebben een almaar jonger publiek en de band van de spelers met de supporters was nog nooit zo intens. Beetje bij beetje lukt het ons om de aansluiting bij de echte Belgische top te realiseren. Maar daar hebben we meerdere seizoenen voor nodig. Ik wil graag meegroeien met deze ploeg.”

Ambitie in PO1

“Wij willen dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen”, vertolkt de voormalige aanvoerder de ambities van AA Gent. “Als we PO1 halen en daar onze eerste duels winnen, dan weet je nooit wat er nog kan gebeuren. Kijk maar hoe Anderlecht vorig jaar snel werd afgeschreven en uiteindelijk toch nog kampioen werd. Daarmee wil ik niet beweren dat wij de titel zullen veroveren, maar ik hoop toch op een plek in de top drie.”

“Ik ga er van uit dat we rijp en fysiek sterk genoeg zullen zijn voor die onderlinge confrontaties. Tegen Lokeren waren we met vijf spelers in de basiself onder de 23 jaar, maar wel jongens met ervaring op het hoogste niveau. Het enige wat wij nog te kort komen tegenover absolute titelkandidaten als Club Brugge en Anderlecht zijn spelers als Dennis Praet of Víctor Vázquez, die met een actie of een bevlieging een wedstrijd op hun eentje kunnen beslissen. Daarom is het kampioenschap voor ons nog te hoog gegrepen. Wij moeten het vooral collectief oplossen. Dat is in principe beter, want moeilijker af te stoppen. Maar als het eens niet loopt, zoals in de beker thuis tegen Anderlecht, blijk je plots heel kwetsbaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier