Van Der Heyden: ‘Vastgoed is een passie’

© IMAGEGLOBE

Op het WK 2002 speelde België ook al eens tegen Japan (2-2). Peter Van Der Heyden (ex-Club Brugge) bewaart daar goede herinneringen aan, hij scoorde toen de gelijkmaker. Tegenwoordig speelt hij voor eersteprovincialer Knokke.

Peter Van Der Heyden, ex-linksachter van de Rode Duivels, scoorde op het WK van 2002 de gelijkmaker (2-2) tegen Japan en leidde zo België mee naar de tweede ronde. De 21-voudige international trad in België aan voor Denderleeuw, Eendracht Aalst en Club Brugge, vooraleer naar Duitsland te trekken waar hij speelde bij Wolfsburg en Mainz. In 2010 keerde hij terug naar België, opnieuw bij Club Brugge en later Beerschot.

Op dit moment is hij nog steeds actief als voetballer bij eersteprovincialer Knokke. “Toen ik bij Knokke tekende, merkte ik een echte drive in de club”, zegt Van Der Heyden aan Sport/Voetbalmagazine. “Een ploeg met ambitie en een groot verlangen om nog verder te groeien. Ik wou voornamelijk nog blijven voetballen voor het plezier en Knokke is daar de ideale plek voor. De club is brandend ambitieus.”

Denkt Van Der Heyden al aan stoppen? “Ik voel me nog steeds fysiek in orde en heb nog heel veel plezier in het spel. Zolang ik gespaard blijft van blessures wil ik nog wel een tijdje voetballen.”

Van Der Heyden is al jaren actief in het vastgoed, op zelfstandige basis. “Ik koop en verkoop vastgoed, voornamelijk in Amerika. Dat is een echte passie. Ik heb ook al verregaande contacten op het sportieve vlak in het buitenland, dus wie weet waar ik terecht zal komen. Een voetbalschool oprichten, een club uitbouwen of misschien zelfs trainer worden? Contacteer mij volgend jaar nog eens en dan zal ik waarschijnlijk wel met een van die dingen bezig zijn. Ik heb veel ambitie.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier