Redactie Sportmagazine

Van Eenoo: ‘In PO 2 wordt aanvallender gevoetbald’

Cercle Brugge leed in Leuven zijn eerste nederlaag in play-off 2, maar blijft leider in poule A. Zaterdag speelt het tegen KV Mechelen voor een plaats in de finale tegen de winnaar van poule B.

Cercle Brugge scoort in deze play-off 2 opvallend meer dan in de reguliere competitie. “Dat is omdat de belangen minder groot zijn en er minder stress mee gemoeid is”, meent middenvelder Lukas Van Eenoo. “En omdat we spektakel willen brengen voor de supporters.”

“In play-off 2 voetbalt iedereen precies aanvallender, daarom zie je er soms mooiere matchen dan in play-off 1. In de reguliere competitie speelden we soms defensief, of op verplaatsing soms toch zeker wat meer gecontroleerd.”

Ondanks de nederlaag tegen OHL blijft Europees voetbal een mogelijkheid. Van Eenoo: “We leven van match tot match, maar hoe dichter het komt, hoe meer het leeft natuurlijk. Vorig seizoen maakten we het al eens mee en ik vind: het is leuk om in de voorbereiding zulke wedstrijden met inzet te spelen. Voor ons zou dat zeker geen nadeel zijn, voor een groep met veel jonge spelers zijn dat mooie ervaringen.”

Niet twijfelen aan zichzelf

De jonge middenvelder zat dit seizoen heel vaak op de bank, pas begin februari kwam hij vast in de ploeg. “Dit seizoen leerde ik veel bij op mentaal vlak”, zegt hij daarover. “Als het zo lang duurt, kom je wel eens gefrustreerd thuis na een match waarin je weer niet mocht meedoen en dan denk je ook wel eens: zouden ze mij niet beter uitlenen zodat ik kan spelen? Maar Cercle wou dat niet en het is toch beter als je je terug in de ploeg kunt knokken dan dat je meteen gaat lopen. Dat heb ik nu zeker ingezien.”

“Je stelt jezelf wel in vraag en je wil van de trainer weten wat je beter kunt doen om weer in de ploeg te geraken. Er zijn een paar gesprekken geweest en het deed wel deugd te vernemen dat hij nog in mij geloofde.”

“Ik trainde hard, ik trainde extra op kracht, mijn werkpunt, om klaar te zijn tegen dat ik nog eens mijn kans zou krijgen. Zo is het mij gelukt. Mocht het nog eens gebeuren, dan weet ik dat ik rustig moet blijven, dat mijn tijd dan wel weer zal komen en dat ik dan met mijn voeten moet proberen te antwoorden.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier