Van Geneugden: ‘Ik zag de frisheid van voor de winterstop terug’

© BELGA
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

OH Leuven schoot in PO2 sterk uit de startblokken, het won overtuigend met 3-1 van Waasland-Beveren. Sport/Voetbalmagazine sprak met OHL-trainer Ronny Van Geneugden.

OH Leuven schoot in PO2 sterk uit de startblokken, het won overtuigend met 3-1 van Waasland-Beveren. Sport/Voetbalmagazine sprak met OHL-trainer Ronny Van Geneugden.

Door de zege tegen Waasland-Beveren pakt OHL meteen de leiding in groep B van play-off 2. Maar dat maakt de Vlaams-Brabanders nog niet tot groepsfavoriet vindt Van Geneugden: “Dit was een thuismatch en er wachten ons nog moeilijke verplaatsingen. Te beginnen naar Charleroi, dat een goed resultaat behaalde op KV Mechelen. Maar het is wel een opsteker. Ik zag de frisheid van voor de winterstop terug, ook mentaal. Het geluk dat we toen hadden, stond ook weer aan onze zijde. Zij trapten tegen de paal en drie minuten later maakten wij de 1-0.”

Voorzitter Jan Callewaert heeft het bereiken van de finale van play-off 2 als doel voorop gesteld. Daaruit spreekt nochtans veel meer ambitie dan vorig jaar.

Van Geneugden: “De euforie wegens het behoud was zo groot toen, dat alles wat erbij kwam, meegenomen was. We startten vrij slecht, met één op zes. Daarna pakten we nog negen op twaalf en kwamen we uiteindelijk maar één punt tekort om Cercle Brugge van de groepswinst af te houden. Daarom ook is deze zege tegen Waasland-Beveren een opsteker. Dit seizoen hadden we onze doelstelling al heel vroeg bereikt, waarna we een mindere terugronde kenden.”

Toch wil ook de trainer zich niet wegsteken. “In de competitie pakten we tegen onze tegenstanders uit de poule 15 op 18. Alleen op Waasland-Beveren verloren we, met 2-0. Dat zal de voorzitter ook wel tot zijn uitspraken hebben verleid”, aldus Van Geneugden. “Maar hoeveel mensen bestuderen op donderdagavond niet de Lottocijfers die het vaakst terugkeren? En toch krijgen ze de juiste zes getallen nooit op een rijtje. Een club als OHL moet ook rekening houden met de voorbereiding naar volgend seizoen. Op die lijn ga ik balanceren: enerzijds resultaten boeken, anderzijds jongens de kans geven om te tonen wat ze in hun mars hebben.”

“Dat is tegen Waasland-Beveren aardig gelukt. Yagan had zich al getoond en nu deed ook Cerigioni dat. Neem daarbij ook Dehond, die net als Yagan nog maar zeventien is. Ik wil deze jongens – en nóg anderen – graag kansen geven, zolang ze er maar klaar voor zijn. Anders bewijs ik hen en de groep geen dienst. Achteraf heb ik makkelijk praten, maar ik ga zeker niet met het hoofd tegen de muur lopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier