Van Geneugden: ‘Jordan Remacle was gaan panikeren’

© BELGA

Met Jordan Remacle verloor OH Leuven deze zomer één van zijn smaakmakers aan AA Gent. OHL-trainer Ronny Van Geneugden komt terug op de transfer van zijn (ex-)poulain.

Ronny Van Geneugden is de man die Jordan Remacle twee jaar geleden uit de vergetelheid opviste toen die op een dood spoor zat bij RKC Waalwijk. “Er was geen enkele aanbieding voor hem in Nederland, OHL heeft hem toen als enige de hand gereikt”, zegt Van Geneugden, die de Luikenaar destijds ook al onder zijn hoede had bij de beloften van RC Genk, in Sport/Voetbalmagazine.

Remacle groeide in zijn eerste seizoen bij OHL meteen uit tot smaakmaker en onder meer dankzij zijn zestien goals en twintig assists konden de Leuvenaars promoveren naar eerste klasse. Daarin bevestigde Remacle met opnieuw vijftien doelpunten.

Een stap hogerop was dus een logisch vervolg. Dat besefte Van Geneugden ook: “Dat er een transfer van Remacle zou komen, wisten we. Maar door de huidige economische situatie is het soms moeilijk om een vergelijk te vinden met geïnteresseerde clubs. Zij willen het minimum, wij het maximum.”

“Op een bepaald moment is Jordan dan gaan panikeren – al dan niet onder invloed van zijn entourage, wat vroeger ook al eens gebeurd is – en is hij in feite door een achterpoortje moeten vertrekken. Dat is bijzonder jammer na twee zulke mooie seizoenen. Dat een speler met die kwaliteiten de stap wil zetten naar een Belgische topclub begrijp ik, maar dat mag niet ten koste van alles zijn. Je moet de mensen later nog recht in de ogen kunnen kijken – en dat kan ik.”

“Ten andere, ik ben ervan overtuigd dat we de transfer uiteindelijk op een ‘normale’ manier hadden kunnen regelen. Nu goed, dat is voorbij, mijn waardering voor hem als voetballer en als mens is niet veranderd. Ik ben blij dat OHL en ik eraan meegewerkt hebben om Jordan Remacle weer op de Belgische voetbalkaart te zetten. Daar doe je het een stuk ook voor als trainer.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier