Van Geneugden: ‘Veertiende plaats zou fantastisch zijn’

© BELGA

OHL telt acht punten voorsprong op de potentiële degradatieplaatsen. De redding is nabij en dat is een onverhoopt succes voor de nieuwkomer, geeft ook de trainer toe.

Na de 1-3-zege bij Westerlo telt Oud-Heverlee Leuven acht punten voorsprong op de potentiële degradatieplaatsen. De redding is nabij en dat is een onverhoopt succes voor de nieuwkomer, geeft ook trainer Ronny Van Geneugden toe.“We zijn op geen enkel moment in de moeilijke situatie gekomen dat we naar de degradatieplaatsen moesten kijken en zijn altijd van onze doelstelling – dertig punten – kunnen blijven uitgaan”, vertelt Van Geneugden deze week in Sport/Voetbalmagazine. “Ook als we in Westerlo hadden verloren, zouden we op schema hebben gezeten met nog drie thuiswedstrijden om acht punten te pakken. Ik moet zeggen: de opluchting was toch vrij groot. Ook wegens de manier waarop we wonnen. De zege was niet gestolen.”

Nochtans beschikt OHL niet meteen over de sterkste kern in eerste klasse, niemand die zo’n vroege quasi zekerheid over het behoud had verwacht.

Van Geneugden: “Dat geef ik ook toe. Wij zijn heel nederig geweest voor het seizoen en ook nadien op de momenten dat we euforisch konden zijn. Ook in de mindere periodes zijn we rustig gebleven.”

“Op vijf speeldagen van het einde acht punten voor de vijftiende staan: dat is een droom waarvoor we vooraf zeker hadden getekend. De veertiende plaats zou een fantastische prestatie zijn, vooral omdat Leuven geen traditie heeft in de eerste klasse.”

Jordan Remacle

Sterkhouder bij OH Leuven is al een heel seizoen Jordan Remacle, zowat de enige creatieve speler in het elftal van Van Geneugden. Toch blijft die spaarzaam met lof en daar is een goede reden voor: “Hij draait een heel goed seizoen, daar sluit ik me bij aan, maar het zou van weinig respect getuigen voor de groep mocht ik zeggen dat ze afhankelijk is van één speler. OHL moet het vooral van het collectief hebben.”

“Jordan moet nog stappen zetten, zoals continu op een hoog niveau presteren. Ik vind hem nog te wisselvallig in een wedstrijd, al compenseert hij dat met zijn werkkracht.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier