Van Harbaoui tot Chevalier: de beste elf van PO2

ORTWIN DE WOLF (LOKEREN) © BELGAIMAGE

Terwijl het grootste gedeelte van de twaalf deelnemers deze minder hoog aangeschreven nacompetitie beschouwt als een vooruitgeschoven vakantie, zijn er sommigen die het wel ernstig opnamen. Welke spelers deden (een beetje) van zich spreken?

ORTWIN DE WOLF (LOKEREN)

Tijdens de reguliere competitie altijd in de schaduw van certitude Davino Verhulst, die een regelmatig seizoen afhaspelde, greep deze 22-jarige goalie zijn kans na de elleboogoperatie van de dertigjarige titularis. Verschillende eersteklasseclubs volgen zijn prestaties met bijzondere aandacht, ook beloftebondscoach Johan Walem selecteerde het talent, dat zelfs even mocht meetrainen met de Rode Duivels.

ARI SKULASON (LOKEREN)

TIMOTHY DERIJCK (ZULTE WAREGEM)
TIMOTHY DERIJCK (ZULTE WAREGEM)© BELGAIMAGE

Ettelijke jaren na zijn landgenoten Runar Kristinsson en Arnar Gretarsson is het opnieuw een ervaren IJslander die Daknam doet trillen. Ook al komt de 54-voudige international niet aan de enkels van zijn voorgangers, de dertigjarige flankspeler is iemand die onophoudelijk voor diepgang zorgt. Ook zijn rechtervoet vormt een gevaarlijk wapen voor het team van Peter Maes.

TIMOTHY DERIJCK (ZULTE WAREGEM)

Sinds zijn terugkeer naar België tijdens de zomer van 2016 uit Den Haag en ondanks de blessures installeerde de Vlaams-Brabander zich moeiteloos in het lijstje van beste centrale verdedigers in de Jupiler Pro League. De stilaan onmisbare Derijck is duelkrachtig, verstandig in de opbouw en gevaarlijk bij stilstaande fasen.

DYLAN BATUBINSIKA (ANTWERP)

Om uit te blinken in het hart van de defensie van coach László Bölöni is het best om met je achterlijn zo dicht mogelijk bij je eigen doellijn te spelen. De huurling van de Franse topclub is een onverzettelijke achterspeler, die in de gevaarlijke zone altijd paraat staat om al het gevaarlijke werk op te knappen.

BRECHT CAPON (OSTENDE)
BRECHT CAPON (OSTENDE)© BELGAIMAGE

BRECHT CAPON (OOSTENDE)

Op een positie waar de echt grote revelaties uitblijven, geldt de betrouwbaarheid van de routinier in de verdediging van de kustploeg als een bijzonder waardevolle verzekering. De dertigjarige West-Vlaming wordt zelden verrast door rechtstreekse tegenstrevers, omdat hij zelf constant zorgt voor offensieve acties. Capon doet zijn werk, wat volstaat voor een basisstek.

YEVHEN MAKARENKO (KORTRIJK)

SELIM AMALLAH (Excel Mouscron)
SELIM AMALLAH (Excel Mouscron)© BELGAIMAGE

De Oekraïense controleur lijkt duidelijk niet verstoord door de aankondiging van zijn transfer richting Anderlecht komende zomer, waar hij de eerste aanwerving betekende in het tijdperk van de nieuwe voorzitter Marc Coucke. Door zijn spelinzicht en sterke defensieve aanwezigheid blijft Makarenko voor zijn ploeg een toegevoegde waarde betekenen.

SELIM AMALLAH (EXCEL MOUSCRON)

Terwijl bij veel van zijn medespelers de motivatie al een tijdje weg is, geldt dat zeker niet voor de 21-jarige Belg die in juli vorig jaar overkwam van AFC Tubize. Zonder de sterkhouders Omar Govea en Taiwo Awoniyi stond de speler met Marokkaanse roots op, door constant dreigend te zijn en gemakkelijk te scoren. Wenkt een nieuwe transfer?

JULIEN DE SART (ZULTE WAREGEM)

ELTON ACOLATSE (STVV)
ELTON ACOLATSE (STVV)© BELGAIMAGE

De architect van de aanvallende patronen bij Essevee. De gewezen speler van Standard profiteert van de geringere wedstrijdintensiteit in PO2 om van zich te doen te spreken. Zijn voornaamste kwaliteiten: het versturen van lange ballen en briljante openingen voorzien voor de offensief ingestelde teamgenoten.

ELTON ACOLATSE (STVV)

Samen met Arsenalhuurling Chuba Akpom toonde de Nederlander, die wordt uitgeleend door Club Brugge waar de oud-speler van Jong Ajax niet aan spelen toekwam door het systeem, opnieuw zijn ware gezicht. Acolatse onderscheidde zich door onvoorspelbare solobewegingen met bal aan de voet, die veelal kansen opleverden.

HAMDI HARBAOUI (ZULTE WAREGEM)

TEDDY CHEVALIER (Kortrijk)
TEDDY CHEVALIER (Kortrijk)© BELGAIMAGE

De Tunesiër heeft een missie. Vier jaar nadat de targetman al een eerste keer topscorer werd op het hoogste niveau in België, wil hij die prestatie evenaren. Maar ook een laatste kans om een WK mee te maken kan misschien nog lukken als zijn bondscoach hiervan op de hoogte wordt gebracht. Zit momenteel aan een opmerkelijk gemiddelde van bijna twee goals per PO2-confrontatie.

TEDDY CHEVALIER (KORTRIJK)

De Franse woelwater kroonde zich tot beste schutter na de reguliere competitie, maar ook nadien bleef hij zijn onvermoeibaarheid tonen. Omdat Teddy Chevalier de hete adem van Hamdi Harbaoui voelde in zijn nek, bleef hij sinds het begin van PO2 een garantie voor gevaar en ook iemand met een grote honger naar goals.

De invallers

– Sammy Bossut (Zulte Waregem): voelt zich comfortabel achter de beste verdediging van PO2, hoeft bijna niets op te knappen.

– Kristof D’Haene (Kortrijk): zijn omvorming van flankaanvaller naar offensief gerichte linkerverdediger lijkt definitief geslaagd.

– Pierre Bourdin (Lierse): de Franse centrale verdediger behoudt zijn niveau, te midden van een extrasportief drama.

– Kevin Vandendriessche (Oostende): de longen van de kustploeg, onvermoeibaar en in uitstekende conditie.

– José Cevallos (Lokeren): de Ecuadoraan scoorde magistraal vanuit de middencirkel, hij heerst in zijn sector en verzorgt graag de show.

– Théo Bongonda (Zulte Waregem): zijn dribbels leveren rendement op, zijn voetbalspel is verfrissend.

– Richairo Zivkovic (Oostende): de wispelturige Nederlander wekte grote verwachtingen, maar pas in PO2 ontplofte het 21-jarige oud-talent van Ajax, Willem II en FC Utrecht volledig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier