Van Holsbeeck reageert op Vanden Borre: ‘Zwarte dag voor Anderlecht’ (video)

Herman Van Holsbeeck © Belga Image

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zegt dat hij aangeslagen en ontgoocheld is na de zware uithaal van verdediger Anthony Vanden Borre naar zijn trainer en ploegmaats in de pers.

Op een perconferentie zei Herman Van Holsbeeck dat de club zich beraadt over maatregelen. ‘Maar nu willen we het eerst laten bezinken.’ De manager sprak verder van een ‘zwarte dag voor Anderlecht’ en een ‘mislukking voor onze sociale werking’.

Anthony Vanden Borre, die deze week naar de B-kern werd verbannen wegens zijn grillige gedrag en kritiek op de technische staf, haalt vandaag in enkele kranten zeer zwaar uit naar trainer Besnik Hasi en zijn ploegmaats, die hij ‘janetten’ noemt. ‘Zolang Hasi hier trainer is, blijf ik in de B-kern’, klonk het onder meer. Lees meer.

De persconferentie

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Persoonlijke ontgoocheling’

‘Geen enkele speler, trainer, manager of voorzitter staat boven de club’, aldus Van Holsbeeck. De manager sprak van een persoonlijke ontgoocheling omdat hij Vanden Borre een tweede kans had aangeboden toen zijn carrière in het slop zat. ‘Maar ik vind het vooral erg voor onze sociale cel die gedurende meer dan een jaar 24 uur op 24 met hem is bezig geweest. Hij valt terug in zaken waar wij hem hebben uitgetrokken.’

De Anderlecht-manager neemt het Vanden Borre kwalijk dat hij in het interview zegt, niet weg te willen. ‘Hij is zelf in mijn kantoor komen vragen om de club te verlaten. Maar nu zegt hij dat hij gerust nog drie jaar bij de B-kern wil blijven.’

Van Holsbeeck vermoedt dat Vanden Borre met deze uithaal het gebrek aan interesse in hem wil verbergen. ‘Er hebben zich nog geen geïnteresseerde clubs bij mij gemeld’. Hoewel Vanden Borre zich met zijn uitspraken buiten de groep heeft gezet en de breuk tussen club en speler ‘duidelijk’ is volgens de manager, is hij ’tot nader order’ speler van Anderlecht, al traint hij al enkele dagen met het tweede elftal van de club.

Tweede kans

De 27-jarige verdediger kreeg zijn opleiding bij Anderlecht en kwam er in 2003 als 16-jarige in de A-kern. In 2007 verkaste hij naar Fiorentina. Daarna verdedigde hij de kleuren van Genoa (2008-2009), Portsmouth (2009-2010) en Genk (2011-2012). Genk lichtte in 2012 de optie tot verlenging in zijn contract niet. Vanden Borre zat daardoor zonder ploeg, tot Van Holsbeeck hem in januari 2013 een tweede kans bij Anderlecht gunde. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier