Van Holsbeeck: ‘Vanden Borre moet bewijzen dat hij nog kan voetballen’

© IMAGEGLOBE
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Een van de verrassendste transfers tijdens de voorbije winterstop was die van ‘verloren zoon’ Anthony Vanden Borre naar Anderlecht. Manager Van Holsbeeck komt nog eens terug op die keuze.

Een van de verrassendste transfers tijdens de voorbije winterstop was die van ‘verloren zoon’ Anthony Vanden Borre naar Anderlecht. In Sport/Voetbalmagazine komt manager Herman Van Holsbeeck nog eens terug op die keuze.
S/VM: Vanwaar het idee om Vanden Borre terug te halen?

Van Holsbeeck: “Anthony heeft me zelf opgebeld. Mijn eerste antwoord was neen. Maar toen kwam hij langs voor een gesprek en zag ik plots een 25-jarige ket voor mij zitten die door niemand nog gewild was. Goed wetende dat alles in de voetballerij om geld draait, was ik onder de indruk van zijn ‘geef maar wat u wil’-smeekbede. Mijn antwoord was: ‘Je mag terugkeren, maar we betalen je zo goed als niets en je begint bij de U21.’ John van den Brom heeft daar het volgende aan toegevoegd: ‘Ik maak van jou opnieuw een voetballer op voorwaarde dat je doet wat ik zeg.’ Wij nemen dus eigenlijk geen risico. En als we er toch in zouden slagen om hem weer op niveau te krijgen, hebben we een geweldige transfer gedaan.”

S/VM: Hebt u de indruk dat hij veranderd is?

Van Holsbeeck: “Hij hoort al sinds zijn twaalfde dat hij voorbestemd is om de nieuwe Vincent Kompany te worden. Dat is nogal wat, hoor. Ondertussen heeft Anthony begrepen dat hij veel vrienden heeft zolang het goed gaat, maar dat hij zijn échte vrienden op één hand kan tellen. Het is aan hem om te bewijzen dat hij nog kan voetballen en dat hij de nodige discipline aan de dag kan leggen. Lukt hem dat niet, dan kan hij nog altijd taxichauffeur worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier