Van Thillo woont vergadering Beerschot bij

© BELGA

Christian Van Thillo, de CEO van mediabedrijf De Persgroep, was eerder deze week aanwezig op een bijeenkomst die ging over de toestand bij het financieel noodlijdende Beerschot.

“Ik ben mee gaan luisteren naar de situatie van dat Duits bedrijf dat een lening heeft gegeven aan Beerschot,” zegt Van Thillo. Daarmee verwijst hij naar de miljoenen die de Antwerpse club kreeg via het sportconsultingbureau Advancesport van Adam Mandziara. Die geldbron was ook vertegenwoordigd bij het gesprek.

Van Thillo zat naar eigen zeggen aan tafel als raadgever voor iemand anders. “Ik was er op vraag van een man die geïnteresseerd is in voetbal,” geeft hij mee zonder concreter te willen worden, “omdat er sprake was van investeringen in de club. Maar al snel werd duidelijk dat die Duitsers louter hun geld terug willen en hopen dat iemand anders er geld gaat insteken.”

Zelf zegt Van Thillo geen engagementen in die richting te overwegen. “Met een reddingsoperatie heb ik niks te maken en zal ik niks te maken hebben. Ik heb sympathie voor de club, daar houdt het op.”

Ook onder anderen Herman Kesters, voormalig voorzitter op het Kiel, zat rond de tafel. De huidige voorzitter, Patrick Vanoppen, was er niet bij.

Het zaterdag uit de eerste klasse gedegradeerde Beerschot, dat een schuldenberg van meer dan 17 miljoen euro met zich meetorst, heeft dringend vers geld nodig. Dinsdag verschijnt de club voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Dat moet beslissen of Beerschot een licentie krijgt voor volgend seizoen. Die is nodig om in de tweede klasse te mogen aantreden. Om in aanmerking te komen voor een licentie moet onder meer een rist openstaande rekeningen betaald worden en moet worden aangetoond dat Beerschot op financieel vlak het volgende seizoen naar redelijke verwachtingen kan volmaken.

Eerder weigerde de licentiecommissie van de voetbalbond in eerste aanleg een licentie aan Beerschot en kreeg de club er ook geen van de licentiecommissie voor hoger beroep.