Van Veldhoven: ‘Competitiestart zal voor mij heel belangrijk zijn’

© IMAGEGLOBE

Harm Van Veldhoven gaat het laatste jaar van zijn contract in als trainer van KV Mechelen. In Sport/Voetbalmagazine praat hij over zijn toekomstplannen.

KV Mechelen pompt niet al zijn inkomsten weer in het sportieve luik, een deel gaat naar de structurele uitbouw van de club. Dat helpt het palmares van de trainer niet altijd vooruit. Het dreef Peter Maes naar Lokeren, waar hij wél van play-off 1 proeft.

“Ik ga nu het laatste van mijn twee contractjaren in, de competitiestart zal voor mij heel belangrijk zijn”, gaat Harm van Veldhoven dieper in op de vraag rond zijn toekomst.

“Nu zal blijken in hoeverre KV en ik in elkaars armen kunnen blijven, want je wil als trainer met die club toch een stap zetten, al hoeft die zich voor mij niet per definitie in de rangschikking te situeren, zo’n stap kan ook in de structuur.”

“Ik werk hier met mensen die alles eerlijk met me bespreken, dat is in de voetbalwereld ook veel waard. Tegenwoordig zoek ik vooral de goede combinatie tussen mijn drang naar meer en die correctheid. Als trainer en als persoon voel ik dat dat voor mij belangrijk is in het leven, om een bepaald voorbeeld te zijn, om een bepaalde rust te vinden in mezelf, waardoor ik me goed voel.”