Van Veldhoven: ‘Pedersen was moeilijk te houden’

© IMAGEGLOBE

Spits Nicklas Pedersen (25) gaat van KV Mechelen naar AA Gent. KV-voorzitter Johan Timmermans spreekt van “de meest lucratieve transfer uit de geschiedenis van de club”.

Malinois kocht de Deense aanvaller medio 2012 voor enkele honderdduizenden euro’s bij FC Groningen. Aan de transfer naar Gent koppelen kranten nu bedragen van 1,7 tot 2 miljoen euro.

Dat prijskaartje hangt samen met het rendement dat Pedersen had bij KV. De club haalde hem als nummer tien, maar hij belandde in de aanval. Daar verbaasde Pedersen zichzelf door twaalf competitiedoelpunten te maken, met daarbij twee winning goals en drie goals die voor een 1-1-gelijkspel zorgden.

Keerzijde van de medaille is dat Pedersen blessuregevoelig bleek. Zeker in drukke periodes, bijvoorbeeld met midweekmatchen van de nationale ploeg, wenkte de lappenmand. In Mechelen kreeg hij ook een tijd een apart trainingsregime. Uiteindelijk begon Pedersen afgelopen seizoen aan 21 van de 36 competitiematchen.

Morten Olsen

KV-trainer Harm van Veldhoven, die Pedersen aanreikte in Mechelen, zegt over het vertrek van zijn sterkhouder: “Op een bepaald moment zie je die transfersom en de vergoedingen die voor Nicklas in het verschiet liggen, dan besef je dat het nog moeilijk tegen te houden is. Je merkt dat daar ook een nationale ploeg komt tussenzitten, dat Morten Olsen (bondscoach van Denemarken, nvdr) gekend is in dit verhaal, dat heel de entourage deze richting uit wil.”

Toen Pedersen voor KV koos, werd al eens gesuggereerd dat Olsen Malinois te klein vond voor hem. “Er was ook een situatie in de winter”, aldus Van Veldhoven, “waarbij Standard lichtjes aanklopte, dan voel je dat bondscoaches sommige spelers graag in een grotere club zien. Maar je merkt dat Nicklas bij ons, na een moeilijk jaar in Groningen, toch een ideale stap zette om weer daar te staan waar hij zou moeten staan.”

KV gaat nu op zoek naar één à twee nieuwe aanvallers.