Van Wijk en Roeselare mikken op tweede periodetitel in 1B

Dennis van Wijk. © BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Dennis van Wijk was amper weg bij OH Leuven of hij werd al aangesteld als coach van reeksgenoot Roeselare. In zijn derde termijn op Schiervelde moet hij duidelijkheid brengen, op en naast het veld. Te beginnen vanavond tegen Lierse.

Afgelopen weekend zat Dennis van Wijk (54) nog niet op de bank als trainer van KSV Roeselare, waar hij aan zijn derde ambtstermijn begint (na 2002-2006 en 2008-2010). Juridisch gezien kon zijn tweejarige contract pas vanaf 1 oktober ingaan en ook emotioneel was zijn afscheid bij OH Leuven, waar de West-Vlamingen op bezoek moesten zondag, net iets te vers.

Assistent Tom Colpaert nam de honneurs waar en wat hij zag was allerminst om enthousiast van te worden. Er is dringend nood aan een trainer die de boel weer op scherp zet, gaf ook Colpaert toe.

‘Van Wijk kan zowel op als naast het veld een duidelijke organisatie neerzetten. Bovendien kent hij de reeks en onze club, spreekt hij verschillende talen en is zijn communicatie helder. Allemaal kwaliteiten die op dit moment belangrijk zijn voor ons’, legt de T2 uit waarom de keuze op Van Wijk viel om de ontslagen Arnauld Mercier op te volgen.

De Franse coach verbaasde vorig seizoen nochtans door Roeselare naar de eerste periodetitel te leiden, maar vanaf dan liep het mis. Stilaan kroop er gelatenheid en ontevredenheid in de spelerskern, het resultaat was een totaal gemiste tweede periode en een ontgoochelende promotiefinale tegen Antwerp FC. Die trend bleef zich doorzetten in de voorbereiding op dit seizoen. De uitgebreide kern (30 spelers!) viel stukje bij beetje uiteen.

Aan Van Wijk nu om de troepen weer te ordenen. ‘Ik ken Dennis goed genoeg, hij zou hier niet aan beginnen als hij geen potentieel zag’, zegt Colpaert, die tussen 2008 en 2010 al met de Nederlandse coach samenwerkte.

Van Wijk loodste Roeselare in 2005 trouwens al eens naar promotie – op Schiervelde werd een tribune naar hem vernoemd. ‘De eerste periodetitel is door het verlies in Leuven eigenlijk al onhaalbaar geworden,’ vervolgt Colpaert. ‘De opdracht is nu duidelijk: alles op dat tweede periodekampioenschap zetten. Er zal in de winterstop zeker nog de transfermarkt opgetrokken worden, maar ondertussen verwachten ze hier natuurlijk ook dat de trainerswissel meteen een effect heeft.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier