‘Vanaken voor 5 miljoen naar Club Brugge, Dortmund wil Tielemans’

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Twee opmerkelijke transferberichten in de Waalse pers. Hans Vanaken (21) zou voor vijf miljoen euro van Lokeren naar Club Brugge verkassen, terwijl Borussia Dortmund zijn pijlen richt op Anderlechtrevelatie Youri Tielemans (17).

Twee opmerkelijke transferberichten in de Waalse pers. Hans Vanaken (21) zou voor vijf miljoen euro van Lokeren naar Club Brugge verkassen, terwijl Borussia Dortmund zijn pijlen richt op Youri Tielemans (17) van Anderlecht.

Van beide transfergeruchten is er nog geen officiële bevestiging.

Hans Vanaken

Vanaken is grof wild op de Belgische transfermarkt. De zoon van ex-voetballer Vital Vanaken maakte vorig seizoen de overstap van tweedeklasser Lommel United en groeide dit seizoen uit tot een van de sterkhouders bij Sporting Lokeren, dat zich via de Beker van België van Europees voetbal verzekerde.

Eerder dit jaar waren al geruchten over verregaande interesse van Club Brugge, maar Lokeren kleefde toen een prijskaartje van meer dan drie miljoen euro op het hoofd van de middenvelder.

Sudinfo meldt nu dat Club Brugge bereid is om vijf miljoen euro op tafel te leggen. Naar verluidt liet Vanaken zich overtuigen door trainer Michel Preud’homme en heeft hij zelfs al een persoonlijk akkoord met Club Brugge.

Youri Tielemans

Volgens de Sudpressekranten heeft Borussia Dortmund, het nummer twee van de Bundesliga, van Youri Tielemans zijn topprioriteit gemaakt. De Duitsers, vorig seizoen nog verliezend finalist van de Champions League, zouden 15 miljoen euro veil hebben voor de talentvolle middenvelder van Anderlecht.

Tielemans gaf recent nog te kennen dat hij eerst zijn diploma wil halen alvorens naar het buitenland te trekken. Een mogelijkheid is, aldus de Waalse kranten, dat Borussia Dortmund en Anderlecht al een transfer overeenkomen en de speler eerst nog een jaar in het Constant Vanden Stockstadion blijft voetballen.

De vorige week tot Jonge Prof van het Jaar verkozen Tielemans maakte in 2013 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Anderlecht en is, vooral naar het einde van het seizoen, uitgegroeid tot een vaste waarde in de selectie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier