Vanhaezebrouck: ‘Berrier en Leye halen, dat kunnen wij niet’

© BELGA

KV Kortrijk houdt topclubs in bedwang, maar haalt dan weer nul op zes tegen Charleroi en zakt weg uit de top zes. Hoe komt dat? Hein Vanhaezebrouck legt uit.

KV Kortrijk houdt topclubs in bedwang, maar haalt dan weer nul op zes tegen Charleroi en zakt weg uit de top zes. Hoe komt dat? Hein Vanhaezebrouck legt uit. “Sowieso creëren we dit seizoen al niet veel kansen en weten we dat we die paar mogelijkheden moeten zien te benutten”, zegt Hein Vanhaezebrouck in Sport/Voetbalmagazine.

“Onze defensieve stabiliteit is de basis van ons succes. Maar op Charleroi gaven we uitzonderlijk twee doelpunten weg en dan valt nog meer op dat we moeilijk openingen creëren.”

De trainer van KV Kortrijk kijkt daarom uit naar de terugkeer van Thomas Matton. “In tegenstelling tot bij andere play-off 1-kandidaten gebeurt het hier zelden dat er met Nieuwjaar versterking wordt binnengehaald.”

“Een fitte Matton is wel een versterking, omdat hij een beetje de exponent is van wat we momenteel missen: creativiteit, kwaliteit aan de bal, infiltratiekracht, scorend vermogen, conditionele sterkte.”

“Wij worden door onze prestaties in één adem genoemd met Zulte Waregem en Lokeren, maar ons verhaal is helemaal anders. Berrier en Leye bij Standard halen, dat kunnen wij niet.”

“Wij moeten elk jaar opnieuw beginnen en deden dat altijd al goed. Maar door nu vooral te investeren in de toekomst en heel weinig in zekerheden namen we een groot risico, vind ik.”

Tot slot praat Vanhaezebrouck in Sport/Voetbalmagazine ook even over zijn eigen toekomst bij KV Kortrijk, waar zijn contract eind dit seizoen afloopt. Deed KVK hem al een nieuw voorstel?

“We beslisten dat daar op het juiste moment over gepraat zal worden. Voorlopig is daar nog geen enkele richting aan gegeven, niet door hen en niet door mij”, aldus de T1. (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier