Vanhaezebrouck: ‘Creatinekuur vooral nuttig in de voorbereiding’

© IMAGEGLOBE

Vorig seizoen schreef Hein Vanhaezebrouck een deel van het succes van KV Kortrijk toe aan het gebruik van de voedingssupplementen van Concap. Maar dit seizoen gebruikt Kortrijk die niet meer. Hoe komt dat?

Concap deed die begeleiding toen op eigen voorstel én gratis”, zegt Vanhaezebrouck in Sport/Voetbalmagazine. “Misschien verwachtten ze wel dat er financieel iets tegenover zou staan, maar daar ontbreekt het budget voor. Zo is het contact verwaterd en kreeg onze kinesist begin dit seizoen weinig of geen antwoord meer op zijn vragen. Daardoor moesten we het in de voorbereiding zonder supplementen doen.”

“Uiteindelijk is Etixx, waar Anderlecht mee werkt, met een voorstel gekomen en werd er via sponsoring en publiciteit een deal gevonden. Vorige week zijn die mensen langs geweest om wat extra uitleg te geven.”

“In grote lijnen doen zij hetzelfde als Concap. Ook zij gebruiken shakes, voedingsbars en dranken. Het enige verschil is dat zij ook met creatine werken. Daar ben ik vooral voorstander van in de eerste weken van de voorbereiding, maar zij zijn pas gekomen toen de competitie al begonnen was. Daarom besloten we om nu geen specifieke creatinekuur meer toe te dienen.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier