Vanhaezebrouck: ‘De Sutter was voor Club de missing link’

© IMAGEGLOBE
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Dit seizoen zijn vijf van de zestien eersteklassers West-Vlaamse clubs. Sport/Voetbalmagazine bracht Lorenzo Staelens en Hein Vanhaezebrouck, beiden afkomstig van Lauwe, samen om het thema te becommentariëren.

Eén van de vragen luidde: Hoe staan de vijf West-Vlaamse eersteklassers er nu, bij de competitiestart voor?

Vanhaezebrouck: “Dat is moeilijk te zeggen. Club Brugge is de ploeg die kampioen moet worden en Zulte Waregem deze die het bijna is geworden, dus die twee zullen normaal geen problemen kennen. KV Kortrijk draait elk jaar rond de middenmoot mee, de ene keer wat hoger dan de andere keer; en als met de nieuwe spelers de mayonaise pakt, kunnen we een goed seizoen spelen. Voor Cercle, dat een moeilijk seizoen kende, en voor KV Oostende, dat van tweede komt, wordt het afwachten of ze van in het begin mee zullen zijn.”

Staelens: “Onze doelstelling is om niet bij de laatste twee te eindigen. Afhankelijk van de start kan je de ambities nog altijd bijstellen. KV Kortrijk versterkte zich op offensief vlak. Zulte Waregem verloor weinig spelers, maar na zo ’n sterk seizoen wordt het toch ook niet makkelijk. Want de verwachtingen zullen hoog zijn. Club Brugge is titelkandidaat met de terugkeer van Timmy Simons, met Jonathan Blondel die terug fit is en Tom De Sutter die erbij is gekomen. Hij was volgens mij de missing link. Achteraan zal het wel nog wat beter moeten.”

Vanhaezebrouck: “De grote nood bij Club Brugge was: iemand met ballen die de kleedkamer onder controle kan houden, die de – tussen aanhalingstekens – ‘vedetten’ terecht durft te wijzen. Ryan Donk is weg, maar Christoph Daum is de enige geweest die hem op zijn volle rendement kon laten spelen. Nu Simons er is, zal hij er wel voor zorgen dat iedereen doet wat hij moet doen. Ik verwacht voor de titel een zware strijd tussen Club Brugge, Anderlecht, Genk en Standard.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier