Vanhaezebrouck: ‘Deschacht heeft zich uitstekend gedragen’

Hein Vanhaezebrouck © Belga Image

Olivier Deschacht is weer een volwaardig lid van de A-kern van Anderlecht tot het einde van het seizoen, bevestigde trainer Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie voor de PO1-verplaatsing naar Charleroi.

Anderlecht kondigde woensdag al aan dat de verbanning van clubicoon Olivier Deschacht (37) naar de B-kern beëindigd is.

Hein Vanhaezebrouck gaf donderdag meer uitleg: ‘We hebben met de spelersgroep gesproken, we hebben binnen de club gesproken en we zijn tot het besluit gekomen dat hij zijn sanctie professioneel heeft opgevat en heel correct en positief is geweest. Het moment was aangebroken om hem er terug bij te nemen’.

Of de defensieve problemen een rol in die beslissing hebben gespeeld, wilde HVH op de persconferentie niet bevestigen. Deschacht behoort alvast niet tot de selectie voor Charleroi (vrijdag 20.30 uur).

Vanhaezebrouck: ‘Olli is terug een volwaardig lid van de A-kern voor de rest van het seizoen. Hij heeft alle trainingen mee gedaan met de beloften, maar de match tegen vrijdag komt te vroeg.’

Herpakken

Anderlecht moet zich na de thuisnederlaag tegen AA Gent op speeldag 1 herpakken op het veld van Charleroi en Vanhaezebrouck beseft dat dat een moeilijke opgave is.

‘Zeker in een kampioenschap waar we nu punten pakten tegen Charleroi. We gaan proberen om een reactie te tonen na de nederlaag tegen Gent en daar iets te rapen.’

Grasmat

Belangrijk vrijdag wordt ook de staat van het veld in het Stade du Pays de Charleroi. De Henegouwers moesten in laatste instantie hun veld nog laten vervangen. En momenteel is Mambour dus nog één grote zandvlakte.

‘Ik weet niet aan wat ik me moet verwachten’, zei Vanhaezebrouck. ‘Normaal gezien kan je pas 3 à 4 dagen na het leggen van een nieuwe mat spelen. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat de dag zelf nog een nieuwe grasmat werd gelegd. Het zou – voor beide teams – niet ideaal zijn als de bal voortdurend stuitert, maar ik wil nog geen vroegtijdige conclusies trekken.’

Club Brugge

Vanhaezebrouck zei nog dat hij niet meer wilde spreken over de eerste plaats. ‘We moeten stoppen met te praten over druk zetten op Club Brugge. Ze hebben negen punten voorsprong. Wij moeten alleen aan onszelf denken, we moeten strijden om de andere plaatsen.

‘Brugge kan verliezen van AA Gent, van Anderlecht, maar ze gaan niet al hun matchen verliezen. En wij en Gent gaan ook niet al onze resterende matchen winnen.’