Vanhaezebrouck: ‘Lestienne zal onder Preud’homme nog veel beter worden’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Sport/Voetbalmagazine sprak met Hein Vanhaezebrouck, coach van KV Kortrijk, en peilde naar zijn bevindingen na een derde van de reguliere competitie.

S/VM: Welk verschijnsel is jou in de Belgische competitie tot nu toe het meest opgevallen?

Hein Vanhaezebrouck: “Dat ‘koningskoppel’ nu blijkbaar hét woord is. Als het zo voortgaat, staat het binnenkort in Van Dale! Ik vind het een beetje raar. Omdat een voetbalwedstrijd niet beslist wordt door twee mensen; en omdat je gezien het veelvuldig gebruik van het woord ‘koningskoppel’ zou denken dat er veel ploegen met twee spitsen spelen, maar dat is niet zo. Daarom pleit ik voor de invoering van het woord ‘koningstrio’!”

S/VM: Wie wordt ‘Koningstrio van het Seizoen’?

“Misschien Lestienne-De Sutter-Sobota bij Club Brugge?”

S/VM: Welke individuen konden jou al charmeren?

“Thorgan Hazard bevestigt na heel die commotie. Chapeau! Ook Lestienne bevestigt en zal onder Preud’homme nog veel beter worden. In bepaalde wedstrijden zag ik hem alleen nog in balbezit voetballen. Al de rest vergat hij. Dan weet je dat je als team in de problemen kunt komen. Wees gerust dat Preud’homme dat niet zal tolereren.”

“Dé man van de competitiestart vind ik Hans Vanaken. Het is fantastisch wat hij nu al liet zien. Ik vind het een beetje jammer dat wij hem jaren volgden, maar dat er één vernietigend rapport is geweest en we er daarom niet voor gegaan zijn. Al weet je dat als Lokeren geïnteresseerd is je altijd moet passen. Misschien nog één naam: Rachid Bourabia. Vorig seizoen al een groot aandeel in het behoud van Lierse en ook nu weer in veel acties betrokken én een neus voor goals: hij tilt het team naar een hoger niveau.”

S/VM: Naar wie of wat kijk je vooral nog uit?

“Ik ben benieuwd of Sven Kums weer een van de hoofdrolspelers van de Belgische competitie wordt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier