Vanhaezebrouck verlengt contract bij AA Gent

Hein Vanhaezebrouck © Belga Image

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn contract bij AA Gent met twee seizoenen verlengd en blijft bij de Buffalo’s tot eind 2018. De officiële ondertekening van de nieuwe verbintenis gebeurde op een sponsoravond.

De Buffalo’s bevestigden het nieuws ook op de clubwebsite. “KAA Gent is verheugd te kunnen aankondigen dat we met onze hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck een akkoord bereikt hebben over een contractverlenging. Zijn huidige contract werd met twee jaar verlengd, waardoor Vanhaezebrouck nu tot 2018 onder contract ligt bij KAA Gent”.

Prachtdebuut

De 51-jarige Vanhaezebrouck ruilde begin mei 2014 KV Kortrijk voor de Arteveldestad, tekende er een contract voor twee seizoenen en deed het meteen schitterend in zijn eerste seizoen. Hij leidde de Buffalo’s met knap voetbal totaal onverwacht naar de allereerste landstitel in de clubgeschiedenis, wat tot nooit geziene taferelen in de Oost-Vlaamse stad leidde. Zowel coach als clubbestuur wilden langer voort met mekaar en dat is uiteindelijk in een contractverlenging voor twee seizoenen uitgemond.

AA Gent speelt zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen op donderdag 16 juli. Dan krijgt het in de Supercup in de Ghelamco Arena bekerwinnaar Club Brugge over de vloer. Tien dagen later, op 26 juli, opent het zijn seizoen in de Jupiler Pro League met een uitwedstrijd bij Westerlo.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier