Vanhaezebrouck wacht af

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Hein Vanhaezebrouck is einde contract bij KV Kortrijk en zegt zelf nog niet te weten waar zijn toekomst ligt. “Kortrijk blijft een van de opties”, laat hij aan Sport/Voetbalmagazine weten.

De trainer van Kortrijk staat ook niet te dringen aan de deur van het KVK-bestuur: “Ondertussen is het al meer dan een maand geleden dat ik iets concreter met hen sprak. Sindsdien ben ik wachtende, omdat zij aan zet zijn. Onlangs lieten ze mij weten dat we na de halve finale van de beker weer eens gaan samenzitten.”

“Maar ik blijf natuurlijk ook niet stil zitten. Garanties dat het met Kortrijk tot een akkoord komt, heb ik niet, dus moet ik ook andere opties overwegen en kijken wat het meest interessant is. Maar als je zoals ik bij de ondertekening van mijn contract hier drie jaar geleden beslist om het helemaal uit te doen, omdat ik de vorige keer naar Genk ben vertrokken op een manier waarmee niet iedereen het eens was, dan weet je ook dat je tussentijds vaak dingen zult moeten laten passeren die interessant zijn. Dat is ook zo geweest.”

“Het laatste anderhalf jaar informeerde meer dan één club naar mij, maar elke keer liet ik weten dat ik mij aan mijn belofte hou om bij Kortrijk niet voortijdig te vertrekken. Dan weet je ook dat je op het einde wat geduld zult moeten hebben, omdat er clubs zijn die er in maart nog niet uit zijn of er een verschuiving zal gebeuren of niet. Daarom is het nu voor iedereen nog een beetje wachten.”

In de bar van het Conrad Hotel in Brussel kwam Sport/Voetbalmagazine vorige week Hein Vanhaezebrouck tegen in het gezelschap van makelaar Mogi Bayat. Heeft hij een aanbieding van Sporting Charleroi, club die op zoek is naar een hoofdtrainer voor volgend seizoen, waar Mogi Bayat nog altijd heel goed thuis is en waar zijn broer Mehdi Bayat manager is?

“Je zou intussen moeten weten dat ik nooit reageer op geruchten”, zegt Vanhaezebrouck. Hij bedoelt dat hij dat ook niet deed telkens hij op alle mogelijke manieren gevraagd werd of hij naar AA Gent zou gaan. “Mogi ken ik al lang en hij wou gewoon eens met mij praten over de spelers van hem die bij Kortrijk zitten. Zoals ik ook vaak met andere spelersagenten een evaluatie maak van hun speler bij KVK.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier