Vanhaezebrouck wijst stakingsleider Nfor de uitgang bij KV Kortrijk

© ImageGlobe
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

KV Kortrijk hervatte de trainingen zonder Ernest Nfor.

Zes Franstalige A-kernspelers van vorig seizoen zijn ondanks een nog doorlopend contract niet meer welkom op de trainingen van de A-kern van KV Kortrijk: Landry Mulemo, Alassane També, Blanstel Koussalouka, Ismaïla N’Diaye, Kevin Dupuis en Ernest Nfor.

Redenen voor deze verwijdering uit de A-kern zijn: een gebrek aan sportief rendement en/of aan profmentaliteit. Eén opvallende naam daartussen: Ernest Nfor. Hij was ook de enige die zich meldde op de eerste training van het nieuwe seizoen. Wat later vertrok hij weer met een schriftelijk bewijs dat hij niet mocht meetrainen.

Problemen Ernest Nfor is de voorbije jaren een van de sterkhouders van KV Kortrijk geweest. Zowel diep in de spits als op de positie achter de diepe spits bewees hij de ploeg veel diensten. Dat deed hij vooral in 2011/2012, het seizoen waarin KV Kortrijk play-off 1 en de bekerfinale speelde.

De problemen begonnen vorig seizoen met de spelersstaking de dag voor de heenwedstrijd van de kwartfinale van de beker van België in Sint-Truiden. Alleen de vijf Vlamingen wilden toen trainen, de rest deed dat niet omdat het bestuur nog niet was ingegaan op de vraag van de spelersdelegatie om de bekerpremies te verhogen. Het gebeurde zonder medeweten van coach Hein Vanhaezebrouck, die zich in de steek gelaten voelde door de stakende spelers en vooral door de stakingsleiders. Ernest Nfor was toen een van de initiatiefnemers van de staking, net als Ervin Zukanovic. Laatstgenoemde werd in de winterstop verkocht aan AA Gent.

Nfor startte na de winterstop op de bank en onderhandelde met Lokeren over een transfer. Lokerentrainer Peter Maes wilde hem heel graag, Benjamin Mokulu zou in de transactie betrokken worden, maar toch raakte de deal tussen de clubs op financieel vlak niet rond. Na de wintertransferperiode werd de sereniteit min of meer hersteld. Maar na de uitschakeling tegen Cercle Brugge in de halve finale van de beker, vanaf het moment dat het seizoen er eigenlijk op zat voor KV Kortrijk, tekenden de breuklijnen zich weer sterker af. Zo weigerde Nfor (net als Mulemo) een boete te betalen.

Belangstelling

Voorheen dweepte Hein Vanhaezebrouck altijd met Ernest Nfor. Onder zijn leiding kende de Kameroener ook zijn beste jaren: in het seizoen van de promotie van KV Kortrijk naar de eerste klasse (2007/2008), waarna AA Gent hem aantrok; en nadat KV Kortrijk hem uit de B-kern van Zulte Waregem gehaald had (2011/2012). Vorig seizoen liet Vanhaezebrouck zich wel eens ontvallen dat Nfor blijkbaar vergeten was wat hij voor zijn carrière al betekend had, dat hij altijd in hem geloofd had en hem ook in moeilijke momenten gesteund had.

Ernest Nfor is 27 (sinds eind april) en heeft bij KV Kortrijk nog een contract tot eind juni 2014. Aan belangstelling voor hem zal er geen gebrek zijn. Zijn zaakwaarnemer praatte al met OH Leuven en Bergen. De vraagprijs van KV Kortrijk bedraagt momenteel 300.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier