Vanoppen: ‘Met Koster stap zetten naar de subtop’

© IMAGEGLOBE

De 57-jarige Nederlander Adrie Koster wordt de nieuwe hoofdtrainer van Beerschot. Managing director Patrick Vanoppen motiveert zijn keuze.

Koster tekende een overeenkomst voor de komende twee seizoenen. Hij is nu nog aan de slag bij de nationale beloften van Nederland, waarmee hij volgende maand een vierlandentoernooi speelt in Frankrijk.

Vanaf medio juni, bij de start van de voorbereiding op het seizoen 2012/2013, begint hij aan zijn nieuwe job op het Kiel. Tot dan blijft interim-trainer Wim De Corte de ploeg leiden. De Corte, die Beerschot begin dit seizoen aantrok als assistent-trainer, werd eind vorige maand gevraagd om het roer voorlopig over te nemen toen Beerschot en Jacky Mathijssen, tot dan hoofdtrainer op het Kiel, uit elkaar gingen.

Managing director Patrick Vanoppen van Beerschot motiveert de keuze voor Koster als volgt: “We hebben ons met Beerschot tot doel gesteld om fysiek, modern en intelligent te voetballen. Daarbij moeten we voluit durven opteren voor de aanval.”

Koster liet onlangs, in een interview met het Nederlandse weekblad Voetbal International dat verscheen op 4 april 2012, nog optekenen: “Ik hou van voetbal waarbij we zelf het initiatief nemen. Wij moeten bepalen wat er gebeurt op het veld, dat laten we niet afhangen van de tegenstander. Aan die opvattingen doe ik weinig concessies. Ik ben eigenwijs, sommigen zeggen stronteigenwijs.”

Vanoppen stelt: “Ik ben ervan overtuigd dat Adrie Koster de juiste man op de juiste plek is om met deze club stappen te zetten richting subtop in België. Hij staat ook bekend als een trainer die heel goed met de jeugd kan omgaan en die geregeld een getalenteerde jongen durft te lanceren in het eerste elftal. Dat is de weg die we met Beerschot willen opgaan.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier