Verbauwhede gaat in Zuid-Afrika aan de slag

© BELGA

Glenn Verbauwhede, al anderhalf jaar zonder club, heeft eindelijk een nieuwe werkgever gevonden: het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns.

Met nog zes speeldagen te gaan staat Mamelodi Sundowns -bijgenaamd The Brazilians- voorlopig elfde in het klassement. Verbauwhede (27) trainde al enkele weken mee met de ploeg en kon het clubbestuur overtuigen hem een contract voor twee seizoenen aan te bieden. Hij wordt aangeworven met het oog op volgend seizoen.

Verbauwhede zat al anderhalf jaar zonder club nadat hij eind vorig seizoen bij het gedegradeerde Westerlo bedankt werd voor bewezen diensten. Voordien keepte de West-Vlaming ook al bij Club Brugge (waar hij opgeleid werd) en KV Kortrijk.

In België geraakte de flamboyante doelman niet meer aan de bak, wellicht speelt zijn reputatie van flapuit en vrolijke Frans daarin ook een rol. Verbauwhede zelf gaf de voorbije maanden al aan dat zijn toekomst wellicht eerder in het buitenland zou liggen dan in de Jupiler Pro League.

Ralph Nkomo, die als makelaar van Verbauwhede optrad, liet volgende uitleg noteren op de Zuid-Afrikaanse website Soccer-Laduma: “Glenn zat een tijdje bij de nationale ploeg, maar liep achttien maanden geleden een blessure op bij Club. Nadien tekende hij geen contractverlenging bij hen. Hij stond dicht bij een overgang naar West Ham United, mar uiteindelijk werd die deal in laatste instantie afgeblazen.”

“Hij komt naar Zuid-Afrika om zijn carrière nieuw leven in te blazen en binnen twee jaar terug te keren naar Europa. De technische staf van Mamelodi is onder de indruk van zijn kwaliteiten en hoewel de ploeg met Wayne Sandilands al een goeie keeper in huis heeft, kan Glenn toch iets extra toevoegen aan het team. En het is goed voor de Zuid-Afrikaanse competitie.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier