Verlaat Eiji Kawashima Lierse voor AC Milan?

© IMAGEGLOBE

De volledige Japanse pers kondigt de transfer van de doelman al aan.

Christian Abbiati, die in juli 35 wordt, kon in het seizoen 2010/11 terugblikken op een goed seizoen. Ondanks een desastreuze start groeide de doelman van AC Milan uit tot een van de meest regelmatige spelers van de Serie A. Gezien zijn leeftijd en het feit dat zeker een van zijn twee doublures de club verlaat, zijn de Rossoneri dringend op zoek naar een vervanger. Nadat eerder al de naam van Sinan Bolat (Standard) circuleerde, is het nu de beurt aan Lierse-aanvoerder Eiji Kawashima (29).

De volledige Japanse pers, waaronder Sports Nippon en Nikkan Sports, kondigden de transfer van de 29-jarige international naar AC Milan aan. Ook al is de overgang nog niet concreet, toch kan het verhaal over een mogelijke transfer als geloofwaardig worden beschouwd.

Bezoek

Kawashima bracht immers op 16 april een bezoek aan de Italiaanse modestad. Dat de Japanse doelman niet louter voor een etentje met zijn collega uit de nationale ploeg en tevens verdediger bij Inter Yuto Nagatomo naar Milaan overvloog, mag duidelijk zijn.

De goalie is overigens geen onbekende in Italië. Zijn Japanse ex-ploeg Omiya Ardija, waar hij van 2001 tot 2003 actief was, komt er elk jaar op stage om zich voor te bereiden op het voetbalseizoen. Tijdens zijn periode in Italië raakte Kawashima bevriend met Ermes Fulgoni, de ontdekker en tevens verzorger van Gianluigi Buffon (Juventus).

Fulgoni, tegenwoordig aan de slag bij Cagliari, bevestigde ons onlangs dat hij nog regelmatig contact heeft met Kawashima. “Hij vroeg me inderdaad om advies. Ik zou hem alleszins graag in Italië aan het werk zien volgend seizoen.” Een voorbode voor een mogelijke overgang? (NR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier