Verliest Waasland-Beveren coach Bob Peeters?

© BelgaImage

Coach Bob Peeters trekt mogelijk de deur achter zich dicht bij zijn club Waasland-Beveren. Aanvoerder Karim Belhocine liet al weten te zullen vertrekken.

Karim Belhocine speelt volgend seizoen niet langer voor Waasland-Beveren. Ook coach Bob Peeters vertrekt mogelijk. Belhocine, een 36-jarige Franse verdediger, kon zich niet akkoord verklaren met het contractvoorstel dat de club hem had gedaan. De onderhandelingen over een verlengd verblijf van de aanvoerder zijn afgesprongen, zo staat te lezen op de website van Waasland-Beveren. Belhocine speelde sinds de zomer van 2012 voor Waasland-Beveren. Daarvoor droeg hij het shirt van onder meer Virton, Kortrijk en Standard.

Waasland-Beveren reageert ook op het nieuws in verschillende kranten als zou trainer Bob Peeters naar Charlton Athletic verkassen, de Engelse tweedeklasser die eigendom is van Roland Duchâtelet. Peeters zou er José Riga vervangen. Waasland-Beveren zegt “onaangenaam verrast” te zijn. “De eerste rooksignalen bereikten ons dinsdagavond. Die geruchten werden om voor de hand liggende redenen aanvankelijk als niet geloofwaardig beschouwd”, reageert de club, die benadrukt dat Peeters nog een jaar onder contract ligt.

“De voorbereidingen op volgend seizoen verliepen tot nu toe in perfecte samenspraak met Bob Peeters. De laatste onderlinge communicatie over transfers dateren nog maar van afgelopen maandag.” Vandaag/woensdag zal Waasland-Beveren met Peeters contact opnemen.

‘Realiteitszin’

“We bezitten evenwel de nodige realiteitszin om te beseffen dat de waarde van een contract heden ten dage relatief is. De stelling als zou er een opzegvergoeding van drie maanden bestaan is onjuist. Indien de geruchten zouden kloppen, betreurt de club het daarenboven dat er vooraf geen enkele toelating is gevraagd om met Bob Peeters rond de tafel te zitten over een contractaanbod.”

Bob Peeters (40) coacht Waasland-Beveren sinds november 2013 en slaagde in zijn opzet de club in eerste klasse te houden. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier