Vervanger Peter Maes moet ervaren trainer zijn

Een sterke persoonlijkheid is nodig om op Daknam in de voetsporen te treden van Peter Maes. © BELGA

Dat Peter Maes Lokeren inruilt Genk staat zo goed als vast, maar wie moet op Daknam zijn plaats innemen? Ex-spelers Ivan Leko en Ivan Vukomanovic worden genoemd, maar worden het volgens Sport/Voetbalmagazine alvast niet.

“Op een gegeven moment is de cyclus rond en heb je er alles uitgehaald. Iedereen moet ambitie hebben. Er is concrete interesse en er zijn onderling afspraken gemaakt in augustus, dus dan zal dat wel in orde komen. Maar hoe dan ook zullen die onderhandelingen tijd nodig hebben.” Met die woorden bevestigde Lokerencoach Peter Maes dit weekend de geruchten als zou hij dicht bij een overgang naar RC Genk staan.

“Peter is ervan overtuigd dat men hier uitgekeken is op hem”, beseft Lambrecht. “Ik begrijp dat hij naar Genk wil, hij vindt er een nieuwe uitdaging en kan er in zijn achtertuin gaan werken. Maar Peter ligt nog tot 2017 onder contract, dus moet er geld op tafel komen. Het initiatief ligt bij Genk en onze trainer.”

Als opvolger voor Peter Maes mogen de namen van ex-spelers Ivan Leko of Ivan Vukomanovic wellicht geschrapt worden, want zowel Lambrecht als sportief directeur Willy Reynders mikt op een ervaren man, “iemand die met zijn natuurlijke autoriteit iedereen scherp kan houden”. Lokeren gaat dus voor een verderzetting van de huidige sportieve lijn, niet voor een radicale ommezwaai.

Lees het hele artikel deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier