‘Verwacht met Kabangu geen nieuwe Boussoufa’

© Image Globe

Anderlecht zoekt in Congo een opvolger van Jonathan Legear. Patou Kabangu van TP Mazembe zou zich in januari bij de selectie van paars-wit voegen.

Anderlecht zoekt in Congo een opvolger van Jonathan Legear. Het heeft zijn oog laten vallen op de Congolese aanvaller Patou Kabangu Mulota (26) van TP Mazembe, die zich in januari bij de selectie van paars-wit zou voegen.

Fabio Baglio, de zaakwaarnemer van Dieumerci Mbokani én Kabangu, schetst in Sport/Voetbalmagazine een beeld van zijn poulain: “In principe heeft hij alles om het te maken in Europa. Patou is snel, technisch onderlegd en bezit ook heel wat spelintelligentie. Dat hij de finale van de wereldbeker voor clubs speelde met Mazembe is ook een mooie adelbrief, natuurlijk.”

“Ik merk dat er bij Anderlecht qua spelersbegeleiding een enorme vooruitgang werd geboekt. Het feit dat hij hier zijn vriend Mbokani terugvindt, is sowieso positief. Ik denk dat de chemie tussen die twee ook op het veld voor mooie dingen kan zorgen.”

‘Legendarische kapbeweging’Marcel Mbayo wijst dan weer graag op de technische mogelijkheden van de Congolese rechtervleugelspeler. “Zijn kapbeweging is legendarisch”, oppert de Tubekemiddenvelder.

“Patou moet je vooral zien als een dribbelsterke jongen met een actie en een sterke voorzet in de voet, die ook nog eens gemakkelijk scoort. Verwacht echter niet dat er een nieuwe Boussoufa zal opstaan. Hij is in Congo samen met Trésor Mputu wel een vedette, maar toch een vriendelijke, kalme en nederige gast mét discipline op het veld. Mbokani blijft zijn grote voorbeeld.”

‘Afrikaanse gewoonten’Toch dienen we wat geduld te oefenen. Zo luidt ook het oordeel van Jean-Claude Mukanya, tot vorig seizoen assistent-trainer bij TP Mazembe.

“In balbezit verwacht ik alleszins weinig problemen, want het is iemand die ééntijdsvoetbal perfect beheerst en constant voor dreiging zorgt”, stelt de ex-speler van onder andere Lommel en Eendracht Aalst.

“Je kunt hem perfect in de diepte sturen. Vooral aan zijn defensieve takenpakket moet hij werken, een groter volume tentoonspreiden. Daar heeft hij nog te veel zijn Afrikaanse gewoonten. Patou laat zijn mannetje soms te vrij lopen.”

“Ook zijn kopspel en zijn tactisch meedenken is naar Europese normen sterk voor verbetering vatbaar. Maar in de duels zal hij wel zijn mannetje staan, daar heeft de natuur hem goed geholpen. Als hij goed luistert naar de raad van Ariël Jacobs kan hij zeker slagen.” (FV/BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier