Vidarsson: ‘We zullen hard moeten knokken voor de punten’

© BELGA

Met een 1 op 12 beleeft Cercle Brugge niet meteen de perfecte start van het nieuwe seizoen. Ervaren rot Arnar Vidarsson zoekt naar verklaringen.

“Nochtans waren we op Genk met een gelijkspel en bij momenten goed voetbal goed gestart”, zegt Arnar Vidarsson in Sport/Voetbalmagazine. “Maar voetbal kan soms raar zijn, hé.”

“Op Leuven domineren we een hele tijd, komen we twee keer op voorsprong en als je de kwaliteit van het spel bekijkt en de kansen optelt, dan mag je daar nooit verliezen. Maar toch gebeurt het. Begin vorig seizoen liepen we in Gent negentig minuten achter de bal aan en toch wonnen we met 0-1. Hoe leg je dat uit? Onze ploeg is veel meer waard dan 1 op 12, maar het is duidelijk dat we dit seizoen heel hard zullen moeten knokken voor de punten.”

Als pijnpunt wijst de IJslander op het hoge aantal tegendoelpunten: “Elf tegendoelpunten in vier wedstrijden is te veel. Vorig seizoen was onze sterkte dat we moeilijk te verslaan waren, nu is dat heel wat minder. Dat komt door een combinatie van factoren. Eerst en vooral speelden we als ploeg soms veel te ver uit elkaar en gaven we daardoor te veel ruimte weg.”

Frustrerend

Ondertussen wordt trainer Bob Peeters al lichtjes nerveus. Enerzijds wil hij er graag nog een verdediger bij en anderzijds wordt er door allerlei makelaars en clubs aan zijn belangrijke spelers getrokken.

Vidarsson begrijpt dat zoiets voor zenuwachtigheid bij zijn trainer zorgt: “Hij bouwt een bepaalde ploeg, de competitie is begonnen en er wordt de hele week over niets anders gepraat dan over een mogelijk vertrek van Rudy en Vetokele. Voor een trainer is dat moeilijk om mee om te gaan. Ook omdat hij hard werkte om beiden hier te krijgen én om van hen eersteklassespelers te maken. Wanneer die dan tijdens een moeilijke competitiestart weggeplukt dreigen te worden en hij nog niet weet of ze volwaardig vervangen zullen worden, dan is dat frustrerend.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier