© ImageGlobe

Landskampioen Anderlecht heeft in een oefenwedstrijd in het Oostenrijkse St. Veit An der Glan een 3-1 nederlaag geleden tegen het Duitse Hamburger SV. Bekijk een samenvatting van de match.

Op het kwartier kwamen de Brusselaars op achterstand toen Bram Nuytinck een hoekschop van Rafael Van der Vaart met het hoofd in eigen doel devieerde. Dertien minuten later stonden de bordjes in evenwicht na een benutte elfmeter van Anderlecht. Het was Sacha Kljestan die de bal tegen de netten trapte. Lang kon de selectie van John van den Brom niet van die gelijke stand genieten, want na 35 minuten lukte Ilicevic de 2-1. In de tweede helft zette Nafiu in de 73e minuut de eindstand op het bord.

Anderlecht, dat op stage is in Klagenfurt, stoomt zich in Oostenrijk klaar voor het nieuwe seizoen. Zondag moet het op eigen veld eerst nog aan de bak in de Supercup tegen bekerwinnaar KRC Genk.

Anderlecht speelde met: Proto, Gillet, Dendoncker (80. Mbemba), Nuytinck (80. Heylen), Deschacht, Kljestan (46. Tielemans), De Zeeuw, Lukaku (80. Bourard), Bruno (66. Jaadi), Praet, Suárez (71. Alvarez). Bekijk hier een samenvatting van de match: