Video: dit Colombiaans toptalent wil Anderlecht

Andres Alvarez Salazar Oswal (16) wordt beschouwd als een van de grootste talenten van Colombia.

Anderlecht probeert de 16-jarige Andres Alvarez Salazar Oswal te strikken, die beschouwd wordt als een van de grootste talenten van Colombia.
Verschillende kranten melden dat Herman Van Holsbeeck in Colombia is om te onderhandelen met Alvarez. De gesprekken met zowel zijn club Academia FC als zijn ouders beloven echter zeer moeilijk te worden, vooral door de jonge leeftijd van de speler en het feit dat zijn familie wil dat zijn toekomstige club werk vindt voor vader Alvarez.

AA Gent viste achter het netAA Gent-manager Michel Louwagie zegt in De Standaard en Het Nieuwsblad dat de Buffalo’s Alvarez al enkele maanden geleden ontdekten, maar achter het net visten.

“Praktisch botsten we op problemen. Ten eerste kan je een Colombiaan van jonger dan 18 niet speelgerechtigd maken in Vlaanderen. En ook voor zijn vader, die mee zou komen naar België, kreeg ik niet zomaar een arbeidskaart. Jammer, in Vlaanderen lukte het dus niet. Misschien kan het in Brussel wel.”

Drie doelpuntenDat Alvarez – ook wel de Colombiaanse Sergio Aguëro genoemd – aardig met een balletje overweg kan, blijkt uit onderstaand filmpje. Het is een samenvatting van het vorige week gespeelde Colombiaanse bekerduel tussen Academia en Millionarios (5-2).

Alvarez speelde de pannen van het dak en nam zelf drie doelpunten voor zijn rekening. Hij draagt het rugnummer 17:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier