De Spanjaard stelde de belangrijke zege van de leider veilig met een prachtig doelpunt.

Barcelona had een taaie klant aan Real Sociedad, maar hield toch de drie punten in Camp Nou dankzij doelpunten van Neymar en Pedro in de tweede helft. Vooral de bevrijdende treffer van de Spanjaard in de 86e minuut was van mooie makelij, een heerlijke omhaal:

Dankzij de overwinning van Barcelona lijkt de titelstrijd beslist in de Primera Division, want Real Madrid geraakte op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Valencia. Met nog twee wedstrijden voor de boeg diepte Barça de kloof met Real uit tot vier punten. (KVDA)