Vincent Kompany: ‘Een van de meest bizarre wedstrijden uit mijn carrière’

© Belga

Kapitein Vincent Kompany was tegen Tunesië (1-0) opnieuw de rots in de Belgische defensie. Achteraf toonde de skipper zich tevreden over de partij en over de hele voorbereiding.

‘Dit was misschien wel een van de meest bizarre wedstrijden uit mijn carrière’, verwees Kompany naar de onderbreking van drie kwartier omwille van de forse hagelbui in en rond Brussel. ‘We speelden precies drie helften en die waren alledrie verschillend’.

‘Vandaag misten we misschien wel wat scherpte, maar dat lag volgens mij aan de pittige training van gisteren’, aldus Kompany.

Na drie zeges in evenveel oefenwedstrijden lijkt België klaar te zijn voor het WK, maar volgens Kompany moeten daar geen conclusies aan vastgeknoopt worden. ‘Conclusies trekken na deze partij doe ik niet, dat doe ik nooit na een voorbereiding. Ik vind het vooral belangrijk dat we, misschien op Romelu (Lukaku) na, geen blessures aan onze WK-voorbereiding overgehouden hebben’.

Dinsdag reizen de Belgen af naar Brazilië en dar kijkt Kompany reikhalzend naar uit. ‘Ik vertrek sowieso met een heel goed gevoel naar het WK’, stelde hij. ‘Ik kijk er echt naar uit en iedereen in de spelersgroep wil het nu ook wel zien gebeuren. ‘Eindelijk start het WK’, is het gevoel dat nu overheerst in onze groep.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier